1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay’ın Ramazan yardımları
Kızılay’ın Ramazan yardımları

Kızılay’ın Ramazan yardımları

Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca yardıma muhtaç 320 aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu. Ramazan yardımlarının bayrama kadar süreceği öğrenildi.

A+A-

Ramazan ayının ortalarına gelmemize rağmen Kars’ta geçmiş yıllara oranla neredeyse muhtaç ailelerle yardım yapılmadığı gözlendi. İftar çadırları kurulmadı, dernek ve kuruluşlar yardım paketleri göndermedi, işadamları kendilerini bir türlü gösteremedi. Geçmiş yıllarda hemen hemen Ramazanın her günü yardım haberleri gazete sütunlarını doldururken kent erkezi bu yıl bu görüntülere tanıklık etmedi.

 

Sivil toplum kuruluşları içerisinde en çok adında söz ettiren ve özellikle de Ramazan aylarında yardıma muhtaç ailelerin imdadına koşan Kars Kızılay’ı bu yılda yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

 

Kars Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Bu mübarek ayda ilçe merkezi ve köylerde yönetim kurulu üyelerimiz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi 320 aileye kuru gıda yardım paketlerini dağıttık. İçinde makarna, nohut, mercimek, pirinç, bulgur, yağ, şeker, hazır çorba, kahvaltılık ve temizlik malzemesi bulunan 20 kilogramlık kuru gıda paketlerinin dağıtmaya devam ediyoruz. Yardımlarımız Ramazan Bayramına kadar devam edecek.” dedi.

 

Bu arada hayırsever vatandaşlara da seslenerek yardımlarını Kızılay aracılığı ile yapmalarını isteyen Aras, şöyle konuştu:

 

“Hayırsever vatandaşlarımız ve işadamlarımız gönül rahatlığı ile yardımlarını Kızılay aracılığı ile yapabilirler. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım mahalle ve köy muhtarları ile birlikte ev ev dolaşarak yardıma muhtaç aileleri önceden tespit ederek kayıt altına alıyorlar. Daha sonra belirlenen bu ailelere yapılacak yardımlar evlerine kadar yine yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız tarafından ulaştırılıyor. Bu arada yardımlarımızı gizli olarak yapıyoruz. Yardımda bulunan hayırseverler bizim aracılığımız ile yardımda bulundukları ailelilerin isim listeleri de kendilerine veriyoruz.”

 

Yardım alan ailelerin ricası üzerine bu haberde fotoğraf kullanılmamıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.