1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay’dan iftar yemeği
Kızılay’dan iftar yemeği

Kızılay’dan iftar yemeği

Sarıkamış'ta şehit aileleri ve gaziler, Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanlığı’nın geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

İftar yemeğine; Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Şehit aileleri ve Gaziler, İl Daimi Encümenleri, Siyasi parti temsilcileri, Daire amirleri, askeri erkan, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Kızılay Şubesinin düzenlemiş olduğu iftar yemeği ile Şehit Aileleri ve Gaziler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Ermiş, “İlkokuldan başlayarak, ortaokul, lise ve üniversite de tarih okudum. Fakat okuduğumuz şeyler hep hayali kaldı. Kitaplarda kaldı. Ne zamanki 30 yaşında Çanakkale’yi gezdim ve ne zamanki Bursa da Osmangazi, Orhangazi türbelerini ziyaret ettim. O zaman şimşek çaktı ve tarihin gerçek olduğu kanısına vardım. Sarıkamış’ta gerçekten öyle bir yer, 90 bin şehidimizin olduğu bir yer. Tarihin artık kitaplarda değil, somutlaştığı ve her nereye baksak gördüğümüz bir yer. Böyle bir yerde siz canlarını ruhlarını seve seve bu vatanın birliği ve bütünlüğü için feda eden insanlarla bir arada olmak bizleri şereflendirdi. Sizlerle tanıştığım için çok mutlu oldum. Devletin bir temsilcisi olarak her zaman yanınızdayız kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.

 

Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş ise, “Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şubesi olarak her yıl günün anlam ve önemine göre Şehit aileleri ile gazileri konuk ederek, bir bütünlük içerisinde varsa sorunları sıkıntıları için çözüm yolları bulmak için çaba gösteriyoruz. Bunun yanı sıra yine aynı şekilde birçok daire amiri arkadaşımız tayin dolayısıyla burada. Birçoğu biri birilerini tanımıyor. Bu açıdan bugün burada sergilenen bir bütünleşmenin de örneğidir. Gerçekten bu akşam hoş bir tablo. Bütünleşmenin güzel bir örneği. Gönül ister bu tür birliktelikler devamlı olsun. Bizde kurum olarak gerek sosyal faaliyetler, gerek afetlerde ve her konuda Kaymakamımızın, Tugay Komutanımızın ve Belediye Başkanımızın tüm ekipleriyle antak bir şekilde çalışmaktayız. Bu gün burada bizimle olduğunuz için teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.” diye konuştu.  

 

Şehit babası Aslan Emeket de, “Her türlü sıkıntımızda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bizleri iftar yemeğinde bir araya getiren Kızılay Başkanı Mir Hasan Taş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

Yemeğin ardından Kaymakam Ermiş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Bayraktaroğlu ve Başkan Özbilen, Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek onların sorunlarını dinleyip not aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.