1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 6 nüfus barakada yaşıyor
6 nüfus barakada yaşıyor

6 nüfus barakada yaşıyor

Kars merkeze bağlı Ağadeve Köyü’nde ikamet eden İdris Bayrambey, evinin yıkılması nedeniyle 4 çocuğu ve eşiyle birlikte 6 aydır barakada yaşıyor.

A+A-

İdris Bayrambey 6 çocuğuyla birlikte kendi imkanlarıyla derme çatma yaptığı barakada hayat mücadelesi veriyor. Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte gidecek kimsesinin de olmadığını belirten Bayrambey yetkililere seslenerek kendisine yardım elinin uzatılmasını istiyor. Bayrambey’in eşi Ayten Bayrambey de daracık çadırda yaşam savaşı verdiklerini ve tamamen ortada kaldıklarını ifade etti. Barakada yaşamanın zorluklarından da söz eden çileli kadın, çamaşır, bulaşık ve banyo gibi acil ihtiyaçların büyük bir sorun haline geldiğini de kaydederek, yıkılan evlerinin yapılmasını ve bu barakadan kurtulmalarını istedi.

 

Cilt hastalığı bulunan 16 yaşındaki Ebru Bayrambey, 12 yaşındaki Meral Bayrambey ve 12 yaşındaki özürlü Ferdi Bayrambey’in içinde bulundukları durum ise aileyi daha da perişan ediyor. Meral ve Ferdi’nin zihinsel özürlü olması, bunların tedavileri de aileyi çıkmazsın eşiğine sokuyor.

 

Hastaneye gidiş-geliş masrafları, aş-ekmek ve diğer masraflarda eklenince aile çaresizliğin eşiğine geliyor. Çünkü İdris Bayrambey’in bir işi bile yok. Bir yanda sefalet, bir yanda evsizlik, diğer yandan da işsizlik yaşantıyı daha da zorlaştırıyor.

 

Bayrambey ailesinin çocukları da arkadaşları gibi rahat ve sıcak bir yatakta uyumak istiyorlar. Gece uyuduklarında çok üşüdüklerini, uyurken vücutlarını böceklerin ısırdığını söylüyorlar. Babalarının çalışmadığını ve paralarının olmayışından dolayı evlerinin tamirini yapamadıklarını belirtiyorlar.

 

Çaresizlik içinde çocuklarının feryatlarını dinleyen baba İdris Bayrambey da çocuklarının yardım yakarışları karşısında gözyaşlarını tutamayarak ağlıyor.

 

Ayaklarında ayakkabı, üzerlerinde elbiseleri olmayan çocuklar haber ekibinin köyden ayrılışı sırasında bir araya gelerek el sallamayı da ihmal etmediler. Çocuklar Hep birlikte Vali Amcalarına seslenerek “Vali amca bize yardım edin” diye haykırdılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.