1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay’a kan bağışı
Kızılay’a kan bağışı

Kızılay’a kan bağışı

Kars’ta düzenlenen kan bağışı kampanyası 2. gününde yoğun katılımla devam etti.

A+A-

Doğu Anadolu Kan Merkezinin düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyası Kars’ta 2. gününde duyarlı vatandaşların kan bağışı yardımlarıyla devam ediyor.

Faikbey Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda açılan çadır ve tır içerisinde kan bağışları kabul edilirken, dün 240 ünite bugün ise 120 ünite kan bağışı kabul edildi. Devam etmekte olan kan bağışı kampanyası yarın 3. gününde sona erecek.

Genel olarak Kars halkının kan bağışında duyarlı olduğuna değinen Doğu Anadolu Kan Merkezi yetkilileri, bağışların 3. gününde de devam etmesini istediklerini dile getirdiler.

Doğu Anadolu Kan Merkezi olarak Kars, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Tunceli ve Bayburt illerinde çalışma yürüttüklerini ve Salı-Cuma günleri olmak üzere haftada 2 kez Kars’a gelerek İl ve İlçelerdeki kan ihtiyacı karşılandığı için daha çok kan bağışının daha çok fayda sağlayacağı ifade edildi.

Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, “Kan vermek insan sağlığı ve sağlıksız insanları sağlığına kavuşturmak için önemli bir etkendir. Herkesin kan bağışı konusunda duyarlı davranmaları gerekmektedir” şeklinde konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.