1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kız Kaçırma Vali'nin Gündeminde
Kız Kaçırma Valinin Gündeminde

Kız Kaçırma Vali'nin Gündeminde

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ta son günlerde meydana gelen zorla kız kaçırma olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada olayların üzerine gidildiğini söyledi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Merkez Çakmak Köyü’nden bir ailenin 1 hafta önce Merkez Söğütlü Köyü’nden zorla kaçırdığı kızdan bugüne kadar bir haber alınamadı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Vali Ahmet Kara, kaçırılan kızın bir an önce bulunacağını ve faillerinin de yakalanacağını söyleyerek, olayla ilgili şu ana kadar 2 kişinin tutuklandığını söyledi.

 

Kara, kaçırılan kızın öldürüldüğü konusun da şu ana kadar ellerinde her hangi bir bilgi olmadığını da belirterek. “Çakmak köyünden bir aile Söğütlü Köyü’ne giderek daha önce istedikleri ve annesinin vermediği bir kızı köyü basarak zorla kaçırmışlardır. Şu anda Cumhuriyet Başsavcılığı olaya el koydu. Olayla ilgili olarak şu anda kızı kaçıran aileden 2 kişi tutuklandı. Halen kaçırılan kızımız bulunmuş değildir.” dedi.

 

YAŞANANLAR ÜZÜNTÜ VERİCİ

 

Bu olayın çok üzüntü verici bir durum olduğunu vurgulayan Vali Kara, şunları söyledi:

 

“Dün yine Jandarma komutamızı aradım ve tekrar talimat verdim. Olayın üzerine sonuna kadar gideceğiz. Bizzat Alay komutanımız işin üzerinde duruyor. İki aile üzerinde de duruyoruz. Bu olay Çakmak Köyü içinde iyi bir şey değildir. Çakmak Köyü halkının tamamı elbette bu olaydan dolayı memnun değildir. Bu durum etnik açıdan da hassas bir olaydır. Allah korusun toplumuzda kötü bir kıvılcım olabilir. Söğütlü köylüleri Çakmak Köyü’nden intikam almayı düşünebildiler. Onun için bir an önce kızımızın bulunması ve faillerinin de yakalanarak adili mercilere teslim edilmesi gerekmektedir. Kızın ayağının kırık olduğu ve öldürüldüğü yönünde de henüz elimizde bir bilgi yoktur. Kızın ailesi de bana geldiler ve görüştük. Aile bana kızın öldürüldüğünden endişe duyduklarını söylediler.“ dedi.

 

AİLELER KIZLARININ KAÇIRILMAMASI İÇİN İSTANBUL’A GÖNDERİYOR

 

Vali Kara, Kars’ta yaşanan kız kaçırma olayları yüzünden bazı ailelerin kızlarının kaçırılmamsı için İstanbul’a veya başka illere gönderdikleri yönünde duyum aldıklarını da vurgulayarak, “Bu çok kütü bir durumdur. İnşallah bu duruma bir son veririz. Failler kısa zamanda yakalanırlar ve adli mercilere teslim edilir. Ailelerimiz böyle bir zorunluluktan kurtulmuş olurlar. Zaten Kars, Ruslarla başlamış kaçmaya. Karslıların artık geri dönmesi gerek. Zaten Devletinde köye dönüş projesi var. Devletinde buna yönelik destekleyici projeleri var. Karslılarında geri dönmesi ile Kars eski cazibeli günlerine geri dönecektir.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.