1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kırsal Kalkınmaya Başladık
Kırsal Kalkınmaya Başladık

Kırsal Kalkınmaya Başladık

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Türkiye'de kırsal kalkınmanın başladığını belirtti.

A+A-

Mustafa Bozkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, önce teklif, sonra yatırım ve teklif alma aşamasında yatırımcıların dikkat etmeleri gereken konularla ilgili uyarılarda bulundu.

Kırsal kalkınmada ilk olarak yatırım için uygun harcamaların belirlenmesinin önemine işaret eden Bozkurt, her bir harcama alanında ayrı ayrı teklife çıkılması ve toplu teklif alınmaması gerektiğini söyledi.

Belirlenen uygun harcamalar için pazar araştırması yapılırken, kur değişiminde Merkez Bankası verilerinin kullanılması gerektiğini kaydeden Bozkurt, teknik şartname ve keşif özeti hazırlanırken de Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından açıklanan poz numaralarının kullanılmasının şart olduğunu aktardı.

Teklif geçerlilik süresinin belirlenirken, sürenin en az, başvurunun TKDK'ya teslim tarihini kapsamasının önemli olduğunu ifade eden Bozkurt, hazırlanan teklif davet mektubunun tüm tedarikçilere aynısının, teknik şartname ve keşif özeti ile gönderilmesinin altını çizdi.

Yeterli sayıda teklif alınmaması, tekliflerin geçerli veya uygun olmaması durumunda, yeniden teklif istenmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti: "Geçerli, uygun ve uygun sayı olarak istenilen limitlerde teklif alınmalıdır. En uygun teklif seçilir, en düşük fiyat teklif seçilmiş ise gerekçeleri başvuru formu ekinde yer alan tablodan açıklanmalıdır. Seçilen tekliflere göre yatırım bütçelendirilir, seçilen teklifteki değerleri başvuru formu ve iş planına yazma aşamasında dikkatli olunmalı, yanlış ve eksik bilgi yazılmamalıdır. son olarak teklifler başvuru paketinde TKDK'ya sunulmalıdır."

Satın alım yapılırken ise hizmet alımları için TKDK ile sözleşme imzalanmadan önce yapılacak tüm alımlar uygun harcama olsa dahi desteklenmeyeceğini belirten, Bozkurt, "Geçerli ve uygun olmayan, sağlam Mali yönetim prensiplerini karşılamayan, çıkar ilişkisi ve hileyle yönlendirme tespit edilen, adil rekabet koşulları, şeffaflık ve fırsat eşitliğini sağlanmayan teklifler olması halinde proje ret edilmektedir." dedi.

Bozkurt, proje sahiplerinin teklif verme kurallarına uymalarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.