1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Şehrengizi Sempozyumu
Kars Şehrengizi Sempozyumu

Kars Şehrengizi Sempozyumu

Kaşgar’dan Endülüs’e Türk-İslam Şehirleri Sempozyumları kapsamında 29-30-31 Ekim 2011 tarihleri arasında Kars’ta yapılacak olan

A+A-

 “Kars Şehrengizi” sempozyumuna yönelik Bilim Kurulu toplantısı Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya başta Kars Vali yardımcısı Karahan Daştan, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Türk Dünyası Mühendisler ve Birliği Başkanı Dr. İlyas Demirci olmak üzere bilim, siyaset, bürokrasi, camiasından çok sayıda yetkili katıldı.

Amacı Kars’ın kültürel ve sanatsal zenginliklerini, manevi zenginliklerini, turizmini, tarihini, şairlerini, şehirciliğini, tarım ve hayvancılığını, demir ipek yolu uygulamalarını, Kars’ın Kafkasya ve Orta Asya Bölgesindeki önemini Türkiye ve Dünya gündemine taşımak olan sempozyumla ilgili olarak yapılan bu ön toplantıda sempozyum programın içeriği hakkında görüşmelerde bulunuldu.

29-31 Ekim 2011 tarihleri arasında şehrimizde yapılacak olan Kars Şehrengizi Sempozyumuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere birçok devlet erkanının davet edilmesi kararlaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.