1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kırmızıtaş: “Paniğe gerek yok, önlemimizi aldık”
Kırmızıtaş: “Paniğe gerek yok, önlemimizi aldık”

Kırmızıtaş: “Paniğe gerek yok, önlemimizi aldık”

Kars UYGUN Market Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Kırmızıtaş, 2019 Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve süreç içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan koronavirüs tehlikesine karşı açıklama yaptı.

A+A-

Ülkemizde vatandaşların özellikle kolonya ve makarnaya olan talebin ardından gerek stoklarda gerekse fiyatlarda artış yaşandığı gözlendi. Ham madde bulmayan kolonya imalatçıları talebi karşılamazken, kuru gıdaya olan talepte artmaya başladı.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Kars UYGUN Market Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Kırmızıtaş, alınması gereken tedbirlerin yetkililerce yapıldığını, vatandaşların paniklememesi ve ihtiyaç fazlası ürünleri satın almaması gerektiğini ifade etti.

Kars’ta da vatandaşların diğer illerde yaşanan paniğin olmadığını, özellikle kolonya ve kuru gıdaya rağbet olduğunu kaydeden Kırmızıtaş, toptancılarda gerektiği kadar mal stokunun olduğunu, fiyatlarda herhangi bir atışın olmayacağını beyan etti.

Yerel marketler olarak stok planlamasının yapıldığını dile getiren Kırmızıtaş, bundan dolayı vatandaşların rahat olması ve tüketimin dışında ürün stokunun yapılmamasını uyararak, “Kolonyada yaşanan ham madde sıkıntısı nedeniyle talebe karşılık verilmemektedir. Kolonya sektörü ülkemiz genelinde tamamen bayramlara entegre olan bir sektördür. Son günlerde dünyamızı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle kolonya satışları hıza arttı. Ama gerekli önlemler alınıyor, vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yoktur.” dedi.

Kırmızıtaş, kolonya stokunun azalması nedeniyle vatandaşların kolonyanın yerine anti bakteriyel sabunları da kullanmalarını önerdi.

kirmizitas-“panige-gerek-yok,-onlemimizi-aldik”-(2).jpgkirmizitas-“panige-gerek-yok,-onlemimizi-aldik”-(5).jpgkirmizitas-“panige-gerek-yok,-onlemimizi-aldik”-(6).jpgkirmizitas-“panige-gerek-yok,-onlemimizi-aldik”-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.