1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ''Kentsel Dönüşüm'' Projesi
Kentsel Dönüşüm Projesi

''Kentsel Dönüşüm'' Projesi

Belediye Başkanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından imzalanan protokolle Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak konutlar Kars'ı “Tezek Kent” görünümünden kurtaracak.

A+A-

Belediye Başkanlığı tarafından TOKİ’ye Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yaptırılacak olan konutların kentin görünümünü önemli derecede değiştireceği kaydedildi.

AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’ni gezerek vatandaşları “Kentsel Dönüşüm Projesi” hakkında bilgilendirdi.

Vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Devletinin vatandaşını mağdur etmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Çok önemli projelerimizden birisi olan “Kentsel Dönüşüm Projesi” var. Atatürk Mahallesi ile Bayrampaşa Mahallesi’nin bu proje kapsamında TOKİ ile Belediyemiz arasında mevzuata bağlı olarak bütün çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise müşavir firmamız vasıtasıyla özellikle her iki mahallede yaşayan hak sahipleriyle senet imzalatıyoruz. Bu sayı 415 civarında oldu. Çarşamba günü istenilen seviyeye geldiğinde burada iki mahallenin “Kentsel Dönüşüm” kapsamı içerisinde konutları TOKİ tarafından ihaleye çıkartılacak. Biz ummuyoruz ki bu sene inşaatına başlanacak” dedi.

2 BİN 30 KONUT YAPILACAK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde TOKİ tarafından 2 bin 30 konutun yapılacağını ifade etti.

Bozkuş; “ Bu 2 sene içerisinde 2 mahallede 2 bin 30 tane konut yapılmış olacak. Bunların bin 10 tanesini vatandaşlara vereceğiz. Bin tanesini de satılacak. İşte burada sosyal donatıları olan 2 iş merkezi, sabit semt pazarı, camisi, sağlık ocağı, ilköğretim okulu, caddeleri sokakları, alt yapı da yine su ve kanalizasyon şebekesi değişecek. Park ve bahçeler yapılacak. Çok güzel görünümlü şehrinde en güzel yerinde olan mahallemiz Kars’a farklı bir güzellik katacak. Seneye “Kentsel tasarım” projesi ile birlikte Kars merkezde tescilli binalar restore edilecek. Millet bahçesi ile İstihkâm çay bahçesinin çevre düzenlemesi yapılarak Kars halkının hizmetine sunulacak. Bunlarda seneye yoğun devam edecek projelerimiz içerisinde. 2011 yılında hedeflediğimiz noktaya doğru özellikle asfalt noktasında yolların bakım ve onarım noktasın da istediğimiz hedefe yaklaştık. En önemli hedeflerimizden biriside 30 Ekim’de Kars halkına içilebilir ve 24 saat kullanılabilir su vermekti. Bu hedefimize de ulaşmış olacağız” diye konuştu.

SEÇİM SÜRECİNDE SÖZ VERDİĞİMİZ 20 PROJE TAMAMLANACAK

AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, seçim sürecinde vatandaşlara verdikleri 20 proje sözünün tamamlanacağını kaydetti.

Bozkuş; “Gelecek yıllarda yollarımızın asfalt işine devam edeceğiz. Niye çünkü o bölgelerde toprak altı alt yapı tamamlanmış olacak. Gerek su şebekesi, gerekse kanalizasyon şebekesi ile buna bağlı olaraktan yine Kars halkı buna inansın ve güvensin biz hiçbir şekilde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını gereksiz yere kullanmayacağız. Ve harcamayacağız. Birinci önceliğimiz toprak altı alt yapı 2’nci önceliğimiz üst yapı olacaktır. Ve seçim sürecinde 20 projeden bahsetmiştik. Biz kendi dönemimiz içerisinde 20 projenin de tamamlanacağız” şeklinde konuştu.

DEVLET VATANDAŞINI MAĞDUR ETMEZ

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallerinde derme çatma sağlıksız koşullarda yapılan evlerde oturan vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamı içerisinde söz konusu bölgede 850 tane hak sahibi var. Bunlardan 500 tanesinin arsaları kendilerinin değil. Kimisi erci misil olarak vergisini ödüyor. Kimisi de kaçak yapı yapmış. Ve bunlarda ciddi bir problem vardı. Biz bu problemleri çözebilmek için belediyemize o bölgede arsaların belediyeye ait arsalara 120 tane daire düşmüştü. Biz bu 120 daireyi söz konusu 500 vatandaşımıza her hangi bir sıkıntı, ödeme de sıkıntı yaşamasınlar diye TOKİ ile anlaştık ve onlar adına TOKİ ye verdik. Bu da şunu gösteriyor. Yani değerli hemşerilerimiz gerek Atatürk Mahallesi’nde gerekse Bayrampaşa Mahallesi’nde yaşayan hemşerilerimizin mağdur olmayacaklarını bundan sonrada yapılacak ne tür iyilik var ise ne tür kolaylık varsa hepsinde biz yine destek olacağız. Ve arkalarında olacağımızı bir başkalarının ifade ettiği şekilde “mağdur olacaklar” diye bir şey olmaz. Çünkü devletimiz sosyal devlet, bu devletimizin yürüttüğü bir proje. Devlet yürüttüğü bir projede vatandaşını mağdur eder mi? Böyle bir ilke böyle bir anlayış olmaz bizde böyle bir anlayışın olmadığı için değerli hemşerilerimin de rahat olsunlar. Biz belediye olarak her türlü desteği tekrar söylüyorum vereceğimizi ve kendileriyle birlikte olacağımızı ve kendilerini koruyacağımızı ifade etmek istiyorum.”

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde vatandaşları tek tek evlerinde ziyaret ederek, “Kentsel Dönüşüm” projesi hakkında bilgi verdi.

Daha önce yaklaşık 100-150 kişinin TOKİ ile senet imzaladığı ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un vatandaşları ziyaretinden sonra bu sayının 415’e çıktığı kaydedildi. Bu sayının bugün son olması vasıtasıyla daha da artması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.