1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kent Ormanı Karslıları Bekliyor
Kent Ormanı Karslıları Bekliyor

Kent Ormanı Karslıları Bekliyor

Kars Belediye Başkanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucu Telsiz Vadisi yeniden hayat buldu...

A+A-

Karslıların uğrak yeri olan Telsiz Vadisi Kent Ormanı, zamanla tahrip edilmiş ve ağaçları kırılmıştı. Uzun yıllar atıl vaziyette bırakılan vadi, hayvan sürüklerin otlatıldığı bir yer haline gelmişti. Vadi içinde bulunan meyve ağaçları kırılarak veya sökülerek götürülmüştü.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldiği günlerde Telsiz Vadisi'nin tekrar kazandırılması için girişimlerde bulunmuştu. Yapılan girişimlerden sonra Kars Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü Telisiz Vadisi’nde ortaklaşa çalışma yaparak vadinin hem korunması sağlandı, hem de Karslıların hafta sonralarını değerlendirebilecek bir mekan haline getirildi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbeg, belediye olarak Kars'ta yaptıkları yatırımlarının yavaş yavaş ortaya çıkmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

 

Umurbek; "Belediye olarak her alanda çalışmalar yürütüyoruz. Alt yapıdan, asfalt çalışmalarına kadar, amacımız Kars'ın modern şehirlerarasında yerini alması sağlamak. Ama bunda bizler kadar Karslılara da çok büyük görevler düşüyor. Yapılan hizmetlere öncelikle vatandaşlarımız sahip çıkmalıdır. Ancak bu şekilde el birliği ile Kars'ı modern şehir yapabiliriz" dedi.

 

Çevre düzenlemesinin yapıldığı Kent Ormanı, telsiz vadisinde 16 modern kamelya, 1 voleybol sahası, 1 çocuk parkı ve kondisyon çalışma aletleri bulunuyor. Kent Ormanı'nda Cumartesi ve Pazar günleri Kars halkının aileleriyle birlikte huzurlu bir ortamda piknik yapmaları sağlanacak.

 

Kent Ormanı'nda yapılan yürüyüş parkurları, çeşmeler ve yeni yollarla da piknikçiler arabalarıyla rahatlıkla istedikleri yere çıkabilecek.

 

Kent Ormanı Belediye tarafından sağlanan bekçi ile korunacak. Ve Kars halkının rahatlıkla gelip, aile ortamında piknik yapmaları sağlanacak. Ancak bu güzel yerlerin korunması Kars halkına düştüğü vurgulandı.

 

Öte yandan Kars'ta Orman Genel Müdürlüğü, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, Kars Orman İşletme Şefliği, Kars Belediyesi ve İş-Kur'un desteklediği yeşil kuşak projesi çalışma aralıksız devam ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.