1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Keçiören Belediyesi ve KAI-FED, Sarıkamış şehitlerini andı
Keçiören Belediyesi ve KAI-FED, Sarıkamış şehitlerini andı

Keçiören Belediyesi ve KAI-FED, Sarıkamış şehitlerini andı

Ankara Keçiören Belediyesi ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAI-FED) tarafından Sarıkamış Destanı’nın 106. yıl dönümünde, Sarıkamış Allahu Ekber Dağları’nda donarak hakka yürüyen 90 bin şehidi yâd etmek için anma programı düzenlendi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Programa, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Kars eski Milletvekili  Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Keçiören Kaymakamı  Uğur Bulut, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Programda İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunularak, Sarıkamış şehitleri için dualar edildi, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
Konuşmasına Sarıkamış Şehitleri’ni anarak başlayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
Hava koşulları nedeni ile konuşmaların kısa yapıldığı programda, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, “Covid 19 salgını sebebi ile bu yıl katılım yoğun olarak gerçekleşmedi. Nedeni ise, Federasyon olarak hemşerilerimizin salgın nedeni ile yoğun kalabalık oluşturmalarını istemedik. Fakat yine de bizi yalnız bırakmayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Yıldırım, “Öncelikle bu anlamlı anma programına katılan, başta sayın milletvekilim, çok değerli belediye başkanım, sayın kaymakamım ve değerli meclis üyeleri, muhtarlar ve tüm sivil toplum kuruluşları ile tüm Karslı hemşerilerimize  şükranlarımı sunuyorum. Tabii ki şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Onlar olmasaydı, bu destanı yazmamış olsalardı, belki biz bugün olmazdık. Sarıkamış olmasaydı, Çanakkale olmazdı, Sarıkamış olmasaydı güçlü bir Türkiye olmazdı. Hayatlarını kaybeden 90 bin şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.  Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra Sarıkamış Şehitler Anıtı’na çiçek bırakıldıktan sonra toplu olarak hatıra fotoğrafları çekilmesiyle program son buldu.

 

vShUOg

mTtKCb

FvWu91

wJkBx0

bDX6tm

sBArBi

5DUIIC

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.