1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Keçi Ölümleri Durduruldu
Keçi Ölümleri Durduruldu

Keçi Ölümleri Durduruldu

Geçtiğimiz ay içerisinde Kafkas Haber Ajansı olarak gündeme taşıdığımız Kars merkezde ikamet eden Ekrem Basurlu isimli yetiştiricinin IPARD projesi kapsamında sahip olduğu 400 adet keçiden 220 telef olurken 32 adette keçi sahipleri tarafından kesilmişti.

A+A-

Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemeler ve otopsi raporlarının henüz sonuçlanmadığı incelemelerde, Mikoplazma tanısından şüphe ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün, “Malumunuz vatandaşımız bize bu hastalıkla ilgili geldiğinde şube müdürümüz ve yetkili arkadaşlarımız 1 saat içerisinde hemen hastalık mahalline gittiler ve canlı hayvanı laboratuara göndermek suretiyle ölen hayvanlara da otopsi yapıldı. Sonucunu bekliyoruz ama görüntü itibariyle Mikoplazma dediğimiz bakteriyel bir enfeksiyon çıkacağını düşünüyoruz. Laboratuar sonucunu beklemeden hem otopsi hem de hasta hayvanın klinik görüntülerine bakarak veteriner hekim arkadaşlarımız teşhis koyup ilaç tedavisine başladılar. Biz oraya gitmeden ölen hayvanlar için üzüntü duyuyoruz tabi ama ilaç tedavisine başlandıktan sonra hayvanlarda ciddi bir iyileşme söz konusu ve ölümler durdu.” dedi.

Olay mahallinde karantina uygulandığını söyleyen Düzgün, “Biz orada hastalığın sonucunu beklemeksizin gerekli karantina, dezenfeksiyon gibi önlemleri aldık, gerekeni yaptık ve hastalığı yerinde hapsederek yendik. Bu manada üreticilerimize, yetiştiricilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Küçük çapta hastalıklarımızda serbest hekimlere başvuran vatandaşlarımız bu tip olağanüstü durumlarda ilimizde görülmeyen, ansızın ortaya çıkan ya da genele yayılabilecek olan bulaşıcı olabilecek hastalıklarda ihbarı zorunlu diye nitelendirdiğimiz bazı hastalıklarda serbest hekimlerin de, vatandaşların da kesinlikle bize bilgi vermesi gerekmektedir. Bizlere haber verilsin ve biz bu manada bu hastalığın daha ileri boyutlara taşınmaması adına gereken önlemlerimizi alalım ve vatandaşımızın mağdur olmalarına engel olalım. Böyle durumlarda bizlere haber versinler ve 7 gün 24 saat prensibiyle çalışan hekimlerimiz anında olaya müdahale edebilsinler.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.