1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KCK Gözaltılarına Tepki Yürüyüşü
KCK Gözaltılarına Tepki Yürüyüşü

KCK Gözaltılarına Tepki Yürüyüşü

Kars'ın Kağızman ilçesinde önceki gün KCK yapılanmasından gözaltına alınarak tutuklanan 2 kişi nedeniyle BDP İlçe Başkanlığı'nca tepki yürüyüşü düzenlendi.

A+A-

Kağızman'da önceki gün gözaltına alınarak tutuklanan Ö.G ve E.K.'nin haksızlığa uğradığını iddia eden BDP Kağızman İlçe Teşkilatı'nın tepki yürüyüşüne yaklaşık 40-50 kişi katıldı. İstiklal alanında yapılan basın açıklamasına Kağızman Belediye başkanı Mehmet Alkan, BDP Kars İl Başkanı Halil Özen ve partililer katıldı. Basın açıklamasında önceki akşam tutuklanan 2 kişinin haksızlılığa uğradığını, yapılan bütün barış çabalarının karşılıksız kaldığını söyleyen BDP Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Doğan, güvenlik

güçlerinin yapılan operasyonlarda kimyasal bomba kullandıklarını bu nedenle ölen gençlerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Daha sonra yürüyüşe geçen guruba polis müdahale ederek trafiği kapatmamalarını ve slogan atmamalarını söyledi. Buna rağmen slogan atan guruba polis 3 defa uyararak slogan atmalarını engelledi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.