1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalkınma için buluştular
Kalkınma için buluştular

Kalkınma için buluştular

TKDK ile KARSİAD Kırsal Kalkınma için buluştu...

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kars İl Koordinatörlüğü çalışanları ile KARSİAD temsilcileri Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse ettiği kırsal kalkınma fonları hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında buluştu.

Toplantıda TKDK uzmanları Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde gerçekleştirmeyi hedeflediği kırsal bölgelere yönelik yatırımlarının temelini oluşturan Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nı tanıttı. TKDK çalışanlarının verdiği bilgiye göre, tarım, hayvancılık, arıcılık, yerel ürünler ve kırsal turizm gibi çok çeşitli alanlarda yatırımların yapılabileceği programda, yatırım sahiplerinin projeleri bu alanda ayrılan fonlarla geri ödemesiz olarak desteklenecek. Söz konusu alanlarda yeni işletmeler kurmak isteyen ya da mevcut işletmelerini modernize etmeyi hedefleyen girişimcilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğinin de ele alındığı toplantıda mevcut programın kırsal kalkınmaya sağlayacağı katkının altı çizildi.

Toplantıda söz alan Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, KARSİAD üyeleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, temel amaçlarının, bu fonlardan mümkün olabildiğince Kars‘ın da faydalanabilmesini sağlamak olduğunu vurguladı. 2. Başvuru Çağrı Dönemi’nde kabul edilen projelerin değerlendirilmeye alındığını ifade eden Bozkurt 3. Çağrı Dönemi’nde de Kars’ta yatırım yapmayı amaçlayan kişileri mevcut fonlardan yararlanmaya davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.