1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayyum Değil Kıyam
Kayyum Değil Kıyam

Kayyum Değil Kıyam

İrfan TOPÇU, Kars Belediyesi'ne kayyum atanması durumunu değerlendirdi : "Hukuki açıdan 'kayyum' , Şehir ve Belediye açısından 'kıyam' dır." dedi.

A+A-

İrfan TOPÇU'nun kaleminden...

Kayyum Değil Kıyam;

Kars Belediye Başkanlığı’na vekaleten atanan Kars Valisi sayın Türker Öksüz…

Yöneticilik becerisini, belediyecilik hizmetlerine de yansıtmaya başlamış, uzun yıllardır hizmete susamış şehrimiz, geleceğe umutla bakma, bakabilme fırsatı yakalamıştır.

Demokrasiyi yanlış yorumlayan siyasi aktörlerin; belediye başkanlarının, bir kısım örgütlerin ya da mensubu olduğu siyasî partinin, mensuplarının oyuncağı olması şehrimize ziyadesiyle zarar vermişti.

Kars'ı kucaklaması gereken belediye başkanlarının, ırkçılık ve zümreciliğe yenik düşmeleri, gizli gündemleri ve farklı ajandaları olması, serhat şehrimize yapılacak kötülüklerin başında gelmekteydi.

Bundan dolayıdır ki;

Yönetimde adalet ve şeffaflık yerine, ahbap çavuş ilişkileri, atamalarda ise liyakat yerine, hukuk dışılık ve tartışmalı ilişkileri hep ön planda olmuştu.

Belediye, bir avuç insanın tekelinde ve kurum dışından yönetilme zaafı yüzünden, hizmet yeteneğini bir türlü geliştirememişti.

Kaynakları belediye hizmetlerine aktarmayan, bütçe yönetimini beceremeyen, insan kaynaklarını organize edemeyen yöneticiler, Kars'a kötülük eden tartışmalı insanlar olmuşlardı.

Yeni dönemin, kısa zamanda yapmış olduğu işler, gelecek için umut beslememize ışık tutmuştur.

Belediye ayağa kalkmaya başlamıştır.

Bu durum;

Hukuki açıdan “kayyum”

Şehir ve Belediye açısından “kıyam” dır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.