1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaymakam Sert Konuştu
Kaymakam Sert Konuştu

Kaymakam Sert Konuştu

Kaymakam Şuayib Gürsoy: "Köylüler konutlarına yerleşmek istemiyorlar"

A+A-

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Taşburun Köyü’nde meydana gelen heyelanla ilgili yapılan haberler üzerine gazetemize açıklama yapan Kaymakam Şuayib Gürsoy, köylülere konut yapıldığını ama köylülerin konutlara taşınmadığını söyledi.

2001 yılında afet bölgesi ilan edilen ve boşaltılmak amacıyla devlet tarafından Taşburun köylülerine konut yapıldığı söyleyen Kaymakam Gürsoy, “2001 yılında Taşburun köyü afet bölgesi ilan edildi. 2008 yılında köyde yaşayan aileler için 135 konut yapıldı. Köylüler konutlarını aldıkları halde köyde kalmakta ısrar ediyorlar. Ben onlara can güvenlikleri için konutlarına yerleşmelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

 

Konutların yapıldığı alana giden Kaymakam Gürsoy, konutlarda su ve elektrik sıkıntısı olmadığını da belirterek, köylülerle uzun süre sohbet etti.

 

Konutlarda Sağlık Ocağı’nın bile olduğu görülürken bazı konutların önünde çeşmelerin bulunması ve suların akması da kafaları karıştırdı.

 

Köylüler ise “Konut yapıldı ama hayvanlarımıza otlak bulamadığımız için konutlara yerleşemiyoruz. Konutlarda su ve elektrik sıkıntısı yok.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.