1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaymakam Oluklu’yu Anlattı
Kaymakam Oluklu’yu Anlattı

Kaymakam Oluklu’yu Anlattı

Kars Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, ilçeye bağlı Oluklu Köyü’nün su sorunuyla ilgili açıklamada bulundu.

A+A-

Kaymakam Gürsoy, su sorunları olduğu gerekçesiyle Kars Valiliği önünde traktörleriyle eylem yapan Oluklu köylülerinin su sıkıntısının bulunmadığının altını çizdi.

 

Kaymakam Şuayip Gürsoy, “Kağızman Oluklu Köyü’nün iki su kaynağı bulunuyor. 2004-2005 yılları arasında köye 200 tonluk depo, köy içi şebeke ve terfili su sistemi yapıldı. Köylüler terfili su sistemi ile su ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyorlardı. 2006 yılından bu yana Terfili su sisteminin elektrik parasını ödemediler. Bir aile başına ayda 3-4 TL arsında para düşerken köyün elektrik parası 60 bin TL oldu. Köylü borcunu ödemediği için köyde faaliyet gösteren terfili su sisteminin elektriği kesildi. Kağızman Oluklu köylüleri bunun üzerine Kaymakamlığa gelerek Tunçkaya’da kullandıkları eski bir kaynağın olduğunu ve borularının eskidiğini belirttiler. Bizde bulun üzerine Kağızman-Tunçkaya sınırında bulunan su kaynağının borularını en kaliteli malzemelerle onardık. Köy borularına 80 bin TL para harcadık. 8 kilometre köye su ulaşması için boru döşedik. 2009 yılı Eylül ayında köye su ulaşmasını sağladık. Selim ilçesi Damlapınar köylüleri bu yaptırdığımız suyun kendi sınırları içerisinde yer aldığını iddia ederek defalarca borulara zarar verdiler. Biz yaptırdık onlar tekrar zarar verdiler. Su borularına 4-5 defa bakım yaptık.” diye konuştu.

 

KAĞIZMAN BELEDİYESİ VE OLUKLU KÖYLÜLERİ SU PROTOKOLU İMZALAMIŞ

 

Kağızman Belediyesi ve Oluklu köylüleri arasında o dönemde ilçenin su eksikliği bulunduğu için su protokolü imzaladığı öğrenildi. Kaymakam Gürsoy, “Oluklu Köyü kullandığı suyun yarısını fazla olduğu için Kağızman’a verdi. Bu köyün su sıkıntısının bulunmadığının en büyük göstergesidir” dedi.

 

Kaymakam Şuayip Gürsoy “Su sıkıntısı olan köy suyunu başkasına verir mi?. Köyün su sorununun çözülmesi için Kağızman Kaymakamlığı olarak defalarca onarım yaptık.

Damlapınar ve Oluklu köyü arasındaki husumet bitmedikçe köye su sağlıklı bir şekilde ulaşamaz. Damlapınar köylülerinin kendi sınırları içerisinde olduğunu iddia ettikleri su, Kağızman sınırları içerisindedir. Yapılan kadastro çalışmalarında bu açık bir şekilde görünüyor.” ifadesini kullandı.     

 

DAVALARIN SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ

 

Kaymakam Gürsoy, Selim ilçesi Damlapınar köylülerinin Kağızman Kaymakamlığı tarafından yapmış olduğu boruları tahrip etmesi ve Damlapınar köylülerinin bu suyla ilgili kendi mülki sınırları içerisinde olmasıyla ilgili 10 dava açıldığını ve Kağızman kaymakamlığının davaların sonuçlanması beklediğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.