1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ'den iki kitap
KAÜden iki kitap

KAÜ'den iki kitap

Kafkas Üniversitesi Tarih Fakültesi iki önemli kitaba imza attı...

A+A-

Osmanlı’dan Cumhuriyete Kafkas Göçleri (1828-1943)

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Kafkas Göçleri (1828-1943) adlı kitap, Kafkas Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri komisyonu tarafından desteklenerek, Üniversite tarafından basıldı.

Bu kitap 4 bölümden oluşturulmakta. Birinci Bölüm Göç olgusu ve Osmanlı Devleti Politikası, İkinci bölüm Kuzey Kafkasya’dan Göçler, Üçüncü Bölüm 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Sonrası Güney Kafkasya’dan Anadolu’ya Göçler, Dördüncü Bölüm Türkiye’ye Gelen Muhacir ve Mültecilerin Durumu 1921-1945.

Bu bölümler sırasıyla Doç. Dr. Julide Akyüz, Araştırma Görevlisi Mustafa Tanrıverdi ve Yrd. Doç. Dr. Nebahat Oran Aslan tarafından yazıldı.

GEÇMİŞTEN CUMHURİYETE KARS TARİHİ

Önsözden;

“Bu çalışma alışılagelmiş bir şehir tarihi kitabı değildir. Zira şehri doğrudan ilgilendiren olaylar ve kişilerin yanı sıra Kars’ın coğrafi konumundan kaynaklanan pek çok bölgesel gelişmeye ve olaya da yer verilmiştir. Ancak bu şekilde Kars’ın ve yakın çevresinin tarihsel geçmişi, kültür ve medeniyet dünyasındaki yeri aydınlatılabilir ve anlaşılabilir.”

Kars Tarihi ise yine Kafkas Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenerek, Üniversite tarafından basılmıştır. Kitap, İlkçağ, Ortaçağ, Yeni ve Yakınçağ ve Milli Mücadele döneminde Kars’ı anlatmaktadır. Bu kitap Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Selçuk Ural, Doç. Dr. Julide Akyüz Yrd. Doç. Dr. Nebahat Arslan, Yrd. Doç. Dr. Akın Bingöl, Yrd. Doç. Dr. Cem Tüysüz tarafından yazılmıştır.    

Bu iki kitabın ortaya çıkmasında özellikle Üniversitemize, bölümde görev yapan Araş. Gör. Arkadaşlarımıza, bizi destekleyerek ortaya çıkmasını sağlayan Rektörümüze ve Eser Ofsetle teşekkürlerimizi borç biliriz. Görev yaptığımız şehrimiz Karsa Bu kitapları ithaf ediyoruz.

Ayrıca Rahmetli hocamız Prof. Dr. Fahrettin Kızıloğlu’nun Kars Tarihi, Candan Bademin Çarlık Rusya’sı Yönetiminde Kars Vilayeti eserlerinden sonra, Kars’la ilgili toplu halde görülmesi gereken kitap konumundadır.

KİTAP YAZARLARI:

Prof. Dr. Selçuk URAL

Doç. Dr. Jülide AKYÜZ ORAT

Yrd. Doç. Dr. Nebahat ORAN ARSLAN

Yrd. Doç. Dr. Akın BİNGÖL

Yrd. Doç. Dr. Ş. Cem TÜYSÜZ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.