1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğanay : "6 destinasyon var"
Doğanay : 6 destinasyon var

Doğanay : "6 destinasyon var"

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde kayak sezonunun açılışı nedeniyle kış turizmin öneminde değinen Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Kars turizminde 6 tane destinasyon olduğunu söyledi.

A+A-

Doğanay, “Kars turizminde öncelikli olarak 6 tane destinasyon vardır. Kültür turizmi, Ani, Tabyalar, Kuyucuk, İnanç Turizminin önemli ayağı olan Ebul Hasan Harakan-ı bir de Kars’ın lokomotifi olan Sarıkamış Kış Turizmi vardı.” dedi.

Türkiye’de ilk kayak sezonunun Sarıkamış’ta açıldığını belirten Doğanay, “Bu yıl geçtiğimiz yıla göre 1,5 ay erken açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şu an itibariyle kayak merkezinde kristal kar kalınlığı 30 santimetreyi bulmuştur. Bölgede bulunan konaklama tesislerimiz ve turizm işletmelerimiz hazırlıklarını tamamladılar ve dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizi bekliyoruz. Sarıkmış şanlı tarihiyle dünyada farklı bir yerdedir. İşte biz bu tarihi, kültürü, kış turizmini birleştirerek Sarıkamış’ı inşallah hak ettiği yere getireceğiz. İstanbul’ bir kayak sever için Sarıkamış İstanbul’un bir ucundan bir uzuna gitmek kadar yakındır. İstanbul’dan yola çıkan bir kayak sever 2 saat 40 dakika sonra ayaklarına kayak takımlarını veya snowboardını takarak kristal kar üzerinde kayabilir. İstanbul’dan Bursa’ya giden bir kayak severde 2 saat 40 dakika sonra ayağına kayaklarını takar ve kayağını yapar. Biz daha öndeyiz. Çünkü biz her zaman diyoruz ki, bizim ülkemizin her tarafı cennet gibi ve güzeldir. Biz sadece farkındalığımızı öne çıkarmaya çalışıyoruz. Farkındalıklarımızda sıfır çığ, sıfır rüzgar ve sıfır trafik kazası diyoruz. Kayak tesislerimizle ana yolumuzun arası 500 metredir. Biz diyoruz ki ana yoldan çıktığınızda ayağınıza kayağınızı takacaksınız ve kaymaya başlayacaksınız. Onun için biz o konuda çok öndeyiz.” diye konuştu.

Doğanay ayrıca, gazetecilerin “Neden bütün ulusal yayın yapın televizyon kanallarında haber bültenlerinin ardından yayınlanan kayak merkezlerinde ki kar kalınlığı konusunda Sarıkamış Kayak Merkezi’nde söz edilmiyor.” Sorusuna da buna bir anlam veremediğini belirterek, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in bu konuda girişimlerde bulunduğunu ve gerekenlerin yapılması için çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.