1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ’de Cübbe Giyme töreni
KAÜ’de Cübbe Giyme töreni

KAÜ’de Cübbe Giyme töreni

Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) 2011 yılı içerisinde Akademik Yükselme ve Ataması yapılan öğretim üyelerine “Cübbe Giyme” töreni düzenlendi.

A+A-

2011 yılında Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör kadrolarına atama ve yükselmeleri yapılan hocaların cübbeleri ve hediyeleri Rektör Sami Özcan tarafından, Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Laloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programla takdim edildi.

Programa KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve çok sayıda eğitimci katıldı.  

Cübbe Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Bugün cübbe giyecek hocalarımız kadar bizlerde mutluyuz. Bu mutluluğun sadece şahıs olarak değil Kafkas Üniversitesi olarak yaşanması gerekiyor” dedi.

KAÜ’nün kurulduğu günden bu yana ilk defa böylesine çok sayıda atama ve yükseltmeye sahne olduğunu ifade eden Özcan, “Bu durum hepimizin mutluluğudur. Bu anlamda kadro taleplerimizi geri çevirmeyen Başta Sayın YÖK başkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerine şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özcan daha sonra şunları söyledi: “Ülkemizdeki Üniversite sayısında yaşanan hızlı artış büyük bir rekabetin başlamasına neden olmuştur. Artık gelişim ve değişime ayak uyduramayan akademik, teknolojik ve fiziksel yapılandırmalarını çağa uyduramayan üniversiteler, öğrenciler tarafından tercih edilmeyecek, imajları sarsılacak ve zamanla birçok bölüme belki de kilit vurmak zorunda kalacaklardır. Bizler bu durumun farkında olarak kendimize bu rekabetlere avantaj sağlayabilecek hedefler koyduk. Bu hedeflerden biri de Kafkas Üniversitesi’nin akademik yetersizliğini gidermektir. Yapılan bu atama ve yükseltmeler de bu anlamda önemli bir adım oluşturmaktadır.”

Yeni yapılan ve inşaatları devam eden, binaların da tamamlanmasıyla önemli bir adımın daha atılacağını ifade eden Özcan, “Yeni bölümlerin açılması ile birlikte öğrenci sayısının bir an evvel 20 binin üzerine çıkarılmasının da fiziki yapılanma konusunda büyük ölçüde önem taşıyor ve tüm birimlerimizin kampus içinde toplanması da Üniversitemizin gelişimine daha hızlı bir ivme kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

3 meslek gurubunun cübbe giydiğini de dile getiren Özcan, “Bildiğiniz üzere 3 meslek gurubunun cübbe giyer. Hukukçular, Din ve Bilim Adamları ve bizler. Dolayısıyla cübbe o mesleğin bir göstergesi, ayrıcalığı ve gururudur. Bizler de bugün bu gururu bir kez daha yaşamaktayız. Bu vesile ile bugün değerli hocalarımızın yeni kadro ve unvanlarının hayırlı olmasını diliyor, hepsini tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.