1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ Kent Köprüsü : KAÜSEM
KAÜ Kent Köprüsü : KAÜSEM

KAÜ Kent Köprüsü : KAÜSEM

Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Uygulama Merkezi (KAÜSEM) açtığı kurslarla üniversite ve kent arasında köprü görevi yapıyor.

A+A-

KAÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Taşdan, yaptığı açıklamada, bir yıl önce kurulan merkezlerinde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim gören öğrencilerin yanı sıra bölge halkına hitap eden kurslar açtıklarını söyledi.

Merkezlerinin sadece üniversitenin 16 bin öğrencisine hitap etmediğini belirten Taşdan, açtıkları kurslarla üniversite, sanayici ve halk arasında mesleki bağ kurduklarını ifade ederek, "Üniversitemizin sürekli eğitim merkezi, sadece kurum personelinin değil öğrencilerin de her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı görev biliyor. Merkezimizde 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 personel ve 1'de hizmet elemanı şeklinde 4 kişiyle hizmet veriyoruz. Kamu ve özel kurumların eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak, personel eğitimleri düzenliyoruz" dedi.

Kafkas Üniversitesi'nin potansiyeliyle Kars ve çevre kentlerin eğitim ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini ifade eden Taşdan, şunları kaydetti:

"Halkın öğrenme ihtiyaçlarıyla üniversitenin sunabileceklerini denkleştirmek istiyoruz. İlk olarak İngilizce eğitimi verdik. Daha sonra üniversite öğrencileri ve vatandaşlara yönelik eğitim kursları daha sonra da Rusça, Gürcüce, Osmanlıca ve devamında konservatuvar kursları açtık. Bağlama, gitar, ses eğitimi, piyano, koro eğitimleri verdik. Bilgisayar, hızlı okuma, diksiyon, ebru, tezhip kurslarımız var. Bundan sonraki süreçte de halka yönelik çeşitli kurslar açmaya devam edeceğiz. Bu ay sonunda da öfke kontrol becerileri kursu açacağız. Bu kursumuz da öğretmenler ve rehber öğretmenlerine yönelik bir kurs olacak."

-"Çağrı merkezine eleman yetiştireceğiz"-

Haziran ayında Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinden gelen akademisyenlerin katılımıyla "İstatistik Günleri" adlı eğitim semineri düzenlediklerini anımsatan Taşdan, gelen talep üzerine bu eğitimin ikincisini düzenleyeceklerini söyledi.

Akademisyenlerine "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası" verdiklerini belirten Taşdan, "Bu çok zor bir sertifika. Bölgede her yerde bulamadığınız bir sertifikadır. Bu eğitime Türkiye'nin değişik yerlerinden, Erzincan'dan, Ordu'dan, Kars'tan, Erzurum'dan, Iğdır'dan yaklaşık 60'ın üzerinde kişi katıldı. Bu sertifikanız olmadan makale bile yazamıyorsunuz. Bir akademisyen bu sertifikası olmadan hiçbir deney hayvanına dokunamaz, proje bile yapamaz. Bu sertifikayı üniversitemizin Deney Hayvanları Etik Kurulu tarafından verdik" dedi.

Taşdan, Kars'ta bir çağrı merkezi kurulacağını ifade ederek, "Bu çağrı merkezinin çalıştırılacak elemana ihtiyacı var. Biz de bu ihtiyaçtan hareketle en kısa süre içinde "Telefonla İletişim Becerisi Sertifika Programı" oluşturacağız. Bu kursu da 15 gün içinde açmayı planlıyoruz. Halkın meslek edinmesine yönelik çalışmalarımız var. İŞKUR ile yaptığımız ortaklık kapsamında çeşitli kurslar açacağız. İstihdamın azaldığı durumlarda meslek edindiren kurslara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.