1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KATSO ve İŞKUR arasında Girişimcilik Protokolü imzalandı
KATSO ve İŞKUR arasında Girişimcilik Protokolü imzalandı

KATSO ve İŞKUR arasında Girişimcilik Protokolü imzalandı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut arasında protokol imzalandı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), İŞKUR Kars İl Müdürlüğü ve KOSGEB Kars İl Müdürlüğü iş birliğiyle girişimci adaylara yönelik olarak 12 Grup ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmesine dair, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut arasında protokol imzalandı.

Yapılan iş birliğine ilişkin olarak KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmak amacıyla kursları açmaktayız. Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman girişimci adaylarımızın yanında olduk ve onlara destek olmak amacı ile girişimcilerimizin önünü açmak istiyoruz.” Sözlerine yer verdi.

Başkan Alibeyoğlu’nun ardından söz alan İŞKUR Kars İl Müdürü sayın Yusuf Bulut “Kars İŞKUR İl Müdürlüğü olarak girişimcilik kursları düzenlenmesi ve topluma girişimci kazandırma konusunda Türkiye genelinde en üst sıralardayız. Geçtiğimiz yıl 12 grup girişimcilik kursu düzenledik ve yaklaşık olarak 300 kişinin Uygulamalı Girişimcilik Belgesi almasına vesile olduk. 2019 yılında da hedefimiz 300 girişimciye kurs vererek Girişimcilik Belgesini almalarını sağlamaktır. Hedeflerimiz büyük, reel sektöre katkı sağlamak, katma değer yaratmak ve girişimcilerimizin Uygulamalı Girişimcilik Belgesi alarak KOSGEB desteği ile kendilerine yeni iş kurmalarını sağlamak amacına hizmet etmekteyiz.” sözlerine yer verdi.

Girişimcilik Kursları Başvuruları 11 Mart 2019 tarihinde e-devlet ve İŞKUR Kars İl Müdürlüğü üzerinden yapılacak olup, 20 Mart 2019 tarihinde başlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.