1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan Elazığ’a 2 tır yola çıktı
Kars’tan Elazığ’a 2 tır yola çıktı

Kars’tan Elazığ’a 2 tır yola çıktı

Kars Afet ve Acil Yardım Durum (AFAD) Bölge Lojistik Deposundan 2 tır yaşam malzemesi Elazığ’a gönderildi.

A+A-

Kars Valiliği, AFAD, Kızılay ve Diyanet Vakfı öncülüğünde AFAD Bölge Lojistik Deposunda toplanan yaşam malzemeleri dualarla Elazığ’a gönderildi.

Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyasına Karslılar duyarsız kalmadı. Kars genelinde kamu kurum ve kuruluşların, STK'ların ve vatandaşların desteğiyle toplanan 2 tır yardım Elazığ’daki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kars Valisi Türker Öksüz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizler bugün burada, Elazığ’daki vatandaşlarımızın, depremden zarar görenlerin  acılarını az da olsa hafifletmek için yardım topladık. Devletimizin elbette ki imkanları bu depremin verdiği zararları telafi edecek güçtedir. Kurumlarımızın imkanları çok artmış durumdadır, bunu gururla ifade etmek isterim ki; devletimizin gücü artık bu tür felaketlerde vatandaşlarımızın acılarını ortadan kaldırmaya muktedir durumdadır.” dedi.

Milletimizin her ferdinin çok yüce gönüllü ve birlik-beraberlik duygularının çok güçlü olduğunu ifade eden Vali Öksüz, “Milletimizin depremde zarar gören vatandaşlarımız için seferber oldu, onlar buradaki kardeşlerimizin acılarını hafifletmek için gönlünü ortaya koydular.” diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından okunan duanın ardından 2 tır yaşam malzemesi Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.