1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Yılın Annesi...
Karsta Yılın Annesi...

Kars'ta Yılın Annesi...

Posoflu fedakâr anne Kars’ta ikinci kez yılın annesi seçildi... Ödülünü Prof. Dr. Ayla Özcan'ın elinden aldı.

A+A-

Kars Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Anneler Günü” özel programında Yılın annesi ödülüne, 6 çocuk annesi Ardahan Posoflu Aynur Ocak layık görüldü.

Kendi çocuklarının yanısıra engelli olan 3 üvey çocuğuna da annelik yaparak büyük bir vefa örneği sergileyen 46 yaşındaki Aynur Ocak’a yılın annesi ödülü, Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte verildi. Aynur Ocak’a plaketini ise Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Özcan teslim etti.

Kars’ta ikinci kez “Yılın Annesi” seçilen Aynur Ocak, “Anne olmak çok güzel bir duygu. Eski eşimin 3 tane engelli çocuğu vardı o rahmetli olunca çocuklarını ben sahiplendim ve 6 kendi çocuğum olmak üzere toplam 9 çocuğum var. Ardahan Posof doğumluyum. Evlendikten sonra Kars’a geldim. Bu benim Yılın Annesi ödülünü 2. kez alışım. 2 yıl önce Yılın Annesi seçilmiştim ve çok mutluyum. Çocuklarımın engelli olmasına üzülmüyorum, bunu söylemekten çekinmiyorum ve hepsiyle gurur duyuyorum” dedi.

Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Nafiye Mert ise her yıl kutlanması geleneksel haline gelen anneler gününe dair yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler Posof Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak Anneler Günü münasebetiyle bu etkinliği düzenledik, annelerimiz sadece bu günlerde değil her gün aynı şefkatle hatırlanmalıdır. En ulvi varlık olan annelerimizin kıymetini bilmeli gerekli saygı ve sevgiyi esirgememeliyiz. Aslında annelerimiz için söylenecek çok şey var fakat annelerimizin fedakarlıklarını anlatmak için kelimeler yetersiz kalır bizler de hem dernek olarak hem şahıs olarak tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz”

Dernek Başkanı Mehmet Topçu da, “Bugün Anneler Günü, her yıl kutlanması geleneksel hale gelen Anneler Günü dolayısıyla bizlerde Posof Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bir etkinlik düzenledik. Gönül ister ki bu tür etkinlikler devamlı olsun ve bunun için bizlerde çaba sarf ediyoruz. İnsanoğlu için kutsal olan analar her zaman saygıya, sevgiye, hoşgörüye layıktırlar. Dernek olarak bu tür etkinlikleri devam ettirmek adına gerekli gayreti sarf edeceğiz umarım bu etkinlikten insanlarımız mutlu etmişizdir amacımız buydu çünkü bütün anneler mutluluğu fazlasıyla hak ediyorlar” şeklinde konuştu.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Konuk Evinde yapılan Anneler Günü özel programına KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın eşi Prof. Dr. Ayla Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.