1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta uyuşturucuya sıfır tolerans!
Kars’ta uyuşturucuya sıfır tolerans!

Kars’ta uyuşturucuya sıfır tolerans!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’ta uyuşturucuya sıfır tolerans uygulayacaklarını söyledi.

A+A-

Gazi Toplantı Salonunda Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında 2020 yılının ilk Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda 2019 yılında ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu maddenin engellenmesiyle ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Vali Öksüz toplantının açılış konuşmasında Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2019 yılında 2 bin 196 gram esrar, 34 bin 24 adet kenevir bitkisi, 4 bin 76 gram eroin, 875 gram metamfetamin, 3 adet sentetik ecza, 6 adet ecstasty, 14 adet metadon, 3 gram skank ve 2,14 gram bonzai ele geçirildiğini söyledi.

2019 yılında 139 operasyonun gerçekleştiğini belirten Vali Öksüz, bu operasyonların hem uyuşturucu kullananlara hem de uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirildiğini, toplam 232 kişi hakkında işlem yapıldığını ve bunlardan 23’ünün tutuklandığını ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadelede tüm toplumun seferberliğine ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Öksüz, “Geleceğimizi ve gençlerimizi kurtarmak, bağımlılık yapıcı yada insanların hayatını karartan uyuşturucu ve benzeri maddelerle mücadele konusunda tüm toplumun bir seferberliğine ihtiyacı var. Hiçbir zaman rehavete kapılmamız lazım, ülkemiz birinci derece uyuşturucu güzergahında yer almamasına rağmen çeşitli kanallardan uyuşturucu maddeler ülkemize sokulabilmektedir. Özellikle kentsel alanlarda uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili alışkanlıkların artmaya başladığını görüyoruz. Bizim amacımız bu alışkanlıkların oluşmadan önleyici faaliyetlerle bu konuda mesafe almaktır. Hedefimiz sıfır toleranstır. Biz ilimizde uyuşturucu madde kullanımında gerekse ticareti ile ilgili faaliyette sıfır rakamını yakalayacağız, yani uyuşturucu sayılarını oluşmamasını sağlayacağız.” dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede en önemli konunun eğitim boyutunun olduğunun altını çizen Vali Öksüz, . Bu konuda 2019 yılında ilgili kurum ve kuruluşlarımızın mücadeleleri devam etti. Aynı zamanda ilgili kurumlarımız operasyonel faaliyetlerini sürdürüyorlar. Devletimizin tüm organları uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele faaliyetlerini tam bir kararlılık içerisinde sürdürüyor. Uyuşturucu veya bağımlılık yapıcı maddelerimizi sıfır toleransla en etkin sonucu almak için özellikle gençlerimizin bu maddeleri kullanmayı alışkanlık haline getirmesini hem ilimizde hem de ülke genelinde engellemek için çalışmalar devam ediyor. Tabi hem kamu ve kuruluşlar hem de STK’ların bu mücadelelerde çok büyük katkıları var. Bu sadece kamu, kurum ve kuruluşlarının yapacağı bir mücadele değildir. Bizler bu kararlılıkla mücadeleyi sürdürürken bir yandan da uyuşturucu maddelerin kullanımını önlemek için ve farkındalık sağlamak için çaba sarfetmek durumundayız. Hem üniversitelerimizin, hem STK’larımızın özellikle bağımlılık yapıcı maddelerin yaygınlaşmasını önleme adına eğitim faaliyetleri hem de diğer faaliyetleri planlayarak yürütmesi oldukça önemlidir.” diye konuştu.

Toplantı daha sonra 2019 yılı içerisinde yapılan çalışmaların ve 2020 yılı içerinde neler yapabileceğinin değerlendirmesi ile devam etti.

kars’ta-uyusturucuya-sifir-tolerans!-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.