1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Türk Müziği korosu konser verdi
Kars’ta Türk Müziği korosu konser verdi

Kars’ta Türk Müziği korosu konser verdi

Kars’ta, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında kurulan Türk Müziği korosu sahne aldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Aile Okulu Projesi kapsamında sanat müziğini canlı tutmak ve yeni nesile daha iyi tanıtmak amacıyla Halk Eğitim Merkezinde Türk Müziği Koro dinletisi düzenlenen Vali Yardımcısı Muhammed Enes Çıkrık, Azerbaycan Baş Konsolosu Nuru Guliyev, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Koro bir birinden güzel Türk Müziği eserleri ile dinleyicileri mest etti.

Konser sonrası açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Koro müziği ve uygulamaları kişilerin bireysel ve sosyal gelişimleri için uygun ortamlar oluşturmaktadır. Birlikte şarkı söylemek; korodaki diğer bireyler ile ortak bir ürün sunmak, sorumluluk almak, topluluk içerisinde kendini var edip ortaya koymak gibi etkili sonuçları olabilmektedir. Bu noktada, koro müziği uygulamalarının kişinin özgüveninin şekillenmesi ve beslenmesi bakımından yardımcı bir unsur olduğu düşünülmektedir. Özgüven, yaşantılar sonucu oluşmakta olup, kişinin hayata karşı duruşunu belirleyen temel bir unsurdur. Aile, okul, ikili ilişkiler, meslek hayatı vb. gibi bütün yaşam alanlarında kişilerin özgüvenlerini nasıl yansıttıkları belirleyici olmaktadır.  İnsanın en temel iletişim aracı sesidir. Bireyin çevreyle iletişim kurmasını, konuşabilmesini sağlayan sesi, aynı zamanda sahip olduğu değerli müziksel bir çalgıdır. Sesini kullanan birey, bilinçli ya da bilinçsiz olarak bir çalgıya sahip olarak yaşamaktadır. Koro müziği sesin her ortamda, her şekilde, her durumda kullanılabilmesi ve işlenebilmesi yönüyle diğer seslerden ayrılır. Koro müziği sayesinde birey çevresiyle uyumlu olmayı, farklı yapıdaki bireyleri ve kültürleri tanımayı sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Hanımefendinin himayelerinde başlatılan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.” dedi.

karsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-9.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-2.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-3.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-4.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-5.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-7.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-8.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-6.jpgkarsta-turk-muzigi-korosu-konser-verdi-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.