1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta sömestr tatili başladı
Kars’ta sömestr tatili başladı

Kars’ta sömestr tatili başladı

Kars’ta, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 552 okulda, eğitim gören, 60 bin 590 öğrenci ile 4 bin 211 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline (sömestr tatili) girdi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül 2022’de başlayan birinci dönemi, bugün çalan zille sona erdi. Türkiye genelinde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarıyıl tatili dolayısıyla karne aldı. Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da öğrenciler yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. Kars’ta ilk karne dağıtım töreni, Kazım Karabekir Paşa İlkokulu'nda gerçekleşti.

Minik öğrencilerle çiçek, çikolata ve kolonya ile karşılanan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, tek tek sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Öğrencilere karneleri ile birlikte hediyeler de veren Vali Öksüz tören sonrası yaptığı açıklamada, “Bir eğitim ve öğretim yılının yarısına geldik. Bugün karne günü, tatile giriyor hem öğretmenlerimiz, hem öğrencilerimiz, hem de velilerimiz. Ben bu eğitim ve öğretimin yarıyılı boyunca gayret eden, çalışan emek veren tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılı bir dönemi geride bıraktık. Bundan sonraki tatillerinde başarılar diliyorum. Biz okullarımızda öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Eğitim süreci bir ülkenin kalkınmasında elbette çok önemli, okullarımızda öğrencilerimizi bir yandan bilim ışığında her türlü gelişmeye açık şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz, bir yandan da onların ahlaki gelişimlerine, milli ve manevi değerlerine sahip, hoş görülü, vatansever iyi insan olmaları yönünde gayret ediyoruz. Okullarımızın önemi, öğrenci ve öğretmenlerimizin diyalogu, iletişimi pandemi döneminde bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Yüz yüze eğitimi herkes özledi ve pandemi sürecinden sonra yavaş yavaş eğitimde yine eski düzenimize dönüyoruz. Bu eğitim sürecinin bu şekilde bir kesintiye uğramadan inşallah devam etmesini diliyoruz. Öğrencilerimiz bir karne aldılar sadece, tabi ki bu dönem yaptıkları çalışmaların karşılığı, onlardan karnesi iyi olanlar çalışmalarına devam etmeli, ama karnesinde sıkıntısı olanlar da bunu hiçbir zaman umutsuzluk olarak görmemeli, çalışmalarına devam etmelidir. Buradan dersler çıkarmalılar, öğretmenlerimizde yoruldular. Onlarda tatili hak ettiler. Onlara da tatilde başarılar diliyorum, onlar eğitim sürecinin önemli bir parçası. Velilerimiz tabi ki kendi çocuklarına, öğrencilerine bu dönem boyunca çok büyük destek verdiler, onların yanında oldular, onlar da eğitim sürecinin çok önemli bir parçası. İnşallah daha başarılı bir yarıyıl için iyi bir tatille, dinlenmeyle öğrencilerimizi okullara bekliyoruz.” dedi.

Öğrenciler genel olarak karnelerinin iyi olduğunu, tatil boyunca arkadaşlarını özleyeceklerini, ödevlerinin yanı sıra oynamayı ve eğlenmeyi de ihmal etmeyeceklerini söylediler.

Hafta sonlarıyla birlikte 16 gün tatil yapacak öğrenciler, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine 6 Şubat’ta başlayacak. İkinci dönemin 1’inci ara tatili 14-18 Kasım arasında, 2’nci ara tatil ise 17-20 Nisan arasında yapılacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 16 Haziran’da sona erecek.

karsta-somestr-tatili-basladi-1.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-2.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-3.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-4.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-5.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-6.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-7.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-8.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-9.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-10.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-11.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-12.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-13.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-14.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-15.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-16.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-17.jpgkarsta-somestr-tatili-basladi-18.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.