1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta stadyum çalışmaları
Kars’ta stadyum çalışmaları

Kars’ta stadyum çalışmaları

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, kentin yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğunu, mevcut statla ilgili yıkım ve yenileme çalışmalarının ise proje aşamasında olduğunu söyledi.

A+A-

Polat, “Malumunuz ilimizin yeni bir stadyuma ihtiyacı var. Bu mevcut stadyum ile ilgili yıkım ve yenileme çalışmaları ise proje aşamasında. Proje aşamasında olduğundan dolayı henüz bir netlik kazanmış değil ama mevcut stadyum ve kapalı spor salonunun yıkımını düşünüyoruz. Bunun yerine yeni bir tesisi yapımı da planlanmış, projelendirilmiş. Her iki süreç devam etmekte ve sürecin sonuna geldiğimizde detaylı bir açıklama yapacağız.” dedi.

Polat ayrıca, “Projemize göre stadyum ve merkez kapalı spor salonu tamamen yıktırılacak ve ilimize daha modern ve kullanılabilir bir spor tesisi yaptırılacak. Bu çalışmamızın yanı sıra buz pateni yapımı için ihalesi yapıldı yer teslimi gerçekleştirildi. 2015 yılı inşaat sezonu başladığı zaman kısmet olursa buz pateni sahasının da temeli atılacak. Tabi iş bitirme tarihide belli 600 iş gününü kapsıyor. Bu projemizde kısa sürede hizmete girecek ve yine yüzme havuzu yapımı yüzde 90 tamamlanmış. Bir aksilik olmaz ise 2015 yılı yaz sezonunda havuzu da hizmete açacağız. Buz pateni standart 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip uluslararası yarışmaların yapılabileceği bir alana sahip. Yüzme havuzu ise yarı olimpik düzeyde. Yüzde 90 inşa edilmiş durumda. Diğer temel sorunları çözüldüğü zaman bu yaz sezonunda açılması planlanmaktadır.” açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.