1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, Sosyal girişimcilik kampı sertifika töreniyle sona erdi
Kars’ta, Sosyal girişimcilik kampı sertifika töreniyle sona erdi

Kars’ta, Sosyal girişimcilik kampı sertifika töreniyle sona erdi

Kars’ta, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen Sosyal Girişimcilik Kampı, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Sosyal Girişimcilik Kampı’na Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden katılan toplam 40 genç dört günlük eğitimin ardından düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

SERKA’nın Sosyal Girişimcilik Programı kapsamında Kars Gençlik Merkezi’nde düzenlediği kamp, sosyal girişimcilik kapasitesini artırmayı, gençlerin girişimcilik becerilerinin gelişmesine katkı sunmayı, genç girişimcilerin farklı sosyal girişim örnekleri ile tanışmasını sağlamayı ve bölgedeki girişimci aktörlerin bir araya gelmesini sağladı.

Sosyal Girişimcilik Kampı’nda Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde girişimcilik ve sosyal girişimcilik alanında farkındalık oluşturulması amacıyla eğitimler verildi. Eğitimlerde; gençlerin sosyal girişimciliğe teşvik edilerek yenilikçi iş fikirleri ve modelleri geliştirme deneyimi kazanması, bölgede genç istihdamına katkı sunacak iş modellerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinin teşvik edilmesi, gençlerin sosyal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmesinin teşvik edilmesi, gençlerin interaktif bir öğrenme ortamında farklı girişim-sosyal girişim örnekleri ile tanışması, gençlerin girişimcilik ve sosyal girişimcilik potansiyelinin artırılması, bölgedeki girişimci aktörlerle bir araya gelmesinin sağlanması ve bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri ortamlar oluşturulması ve bölgedeki girişimcilik ekosistemi paydaşlarının ortak bir zeminde gençler ile görüşmeler sağlandı.

Kars Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, TKDK İl Koordinatörü Bekir Güre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Arslan, Kars Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ferhat Hayri Şur, girişimciler Muhammet Emin Kenç ve Mehmet Bulut ile eğitim alan genç girişimciler katıldı. Sertifika töreninde konuşan SERKA Genel Sekreteri Karaca, eğitime katılan genç girişimcilere teşekkür ederek başarılar diledi. Konuşmaların ardından protokol tarafından gençlere sertifikaları verildi.

Girişimcilik Kampı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

d3833561-0c11-4a50-b6f4-d40bcb58410c.jpeg2e42f9f0-2d5e-445c-957a-e722bc2674ea.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.