1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kars 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde” son gün coşkusu
“Kars 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde” son gün coşkusu

“Kars 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde” son gün coşkusu

Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz’ün himayelerinde Kars Belediyesi tarafından organize edilen “Kars 1.Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali” 4 gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Kültürel ve sanatsal birikimimizin önemli örneklerinden olan somut olmayan kültürel mirasa ve bu mirası icra eden meslek gruplarına yönelik toplumsal bilincin oluşturulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 12-15 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenen “Kars 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali” yoğun geçen etkinliklerle sona erdi.

1’ncisi düzenlenen geleneksel el sanatları festivaline Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen el sanatları ustalarınca somut olmayan kültürel mirasımızdan Taş Oymacılığı, Gümüş Telkâri, Tespih Sanatı, Keçe, Baston Yapımı gibi önemli örnekleri icra edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Kars 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali” sergi, konser,  aşık atışmaları, bando takımı gösterileri ve mehter takımının gösterisiyle sona erdi.

“kars-1.-altineller-geleneksel-el-sanatlari-festivalinde”-son-gun-coskusu-(1).jpeg“kars-1.-altineller-geleneksel-el-sanatlari-festivalinde”-son-gun-coskusu-(2).jpeg“kars-1.-altineller-geleneksel-el-sanatlari-festivalinde”-son-gun-coskusu-(3).jpeg“kars-1.-altineller-geleneksel-el-sanatlari-festivalinde”-son-gun-coskusu-(4).jpeg“kars-1.-altineller-geleneksel-el-sanatlari-festivalinde”-son-gun-coskusu-(5).jpeg“kars-1.-altineller-geleneksel-el-sanatlari-festivalinde”-son-gun-coskusu-(6).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.