1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kars’ta kupa heyecanı başladı!
Kars’ta kupa heyecanı başladı!

Kars’ta kupa heyecanı başladı!

Kars Voleybol İl Temsilciliği tarafından düzenlenecek olan "16 Ağustos Fetih Kupası" voleybol turnuvası başladı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kars İl Voleybol Temsilciliği tarafından, Ani'nin Fethine dikkat çekmek amacıyla bu yıl ilki gerçekleşecek olan "16 Ağustos Fetih Kupası" voleybol turnuvası başladı.

21 takım ve 6 grup halinde oluşturulan "16 Ağustos Fetih Kupası" voleybol turnuvası Kars’ın ilk profesyonel takımı olan Genç Kafkars Spor ile Gazeteciler Cemiyeti arasında oynanan açılış maçıyla başladı. İki setin oynanmasının ardından iki takım oyuncuları karma takımlar halinde üçüncü seti oynadı. İl Tertip Komitesi tarafından görevlendirilen hakemler tarafından yönetilen açılış maçı dostlukla sonuçlandı. Takım kaptanları maç öncesi ve sonrası birbirlerine teşekkür etti.

İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda devam eden turnuvada İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü karşılaştı. Turnuvanın ilk galibi İl Emniyet Müdürlüğü olurken, Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılaşan Genç Kafkars Spor maçının galibi de Genç Kafkars Spor oldu. Günün son karşılaşmasına T.C.D.D Taşımacılık A.Ş’nin katılmaması nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hükmen galip geldi. Turnuva yarın saat 17.30’da İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda devam edecek.

1. Geleneksel 16 Ağustos Ani'nin fethi kutlamaları kapsamında kurumlar, kuruluşlar ve kulüpler arası düzenlenen voleybol turnuvasının önemine değinen Voleybol İl Temsilcisi Faruk Torunoğlu, “16 Ağustos tarihi Türk tarihi için bir dönüm noktasıdır ve Anadolu’nun en büyük fethi 1064 16 Ağustos’ta gerçekleşen Ani kalesi fethidir. Bu fetih fethedilemeyenlerin fethi olarak tarihe yazılmıştır. Roma'dan o güne kadar alınan en zorlu Anadolu Kalesinin Fethini bir spor organizasyonu ile anarak yeni bir sayfaya bizde imzamızı atıyoruz.” dedi.

kars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(1).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(2).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(3).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(4).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(5).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(6).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(7).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(8).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(9).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(10).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(11).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(12).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(13).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(14).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(15).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(16).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(17).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(18).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(19).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(20).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(21).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(22).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(23).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(24).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(25).jpgkars’ta-kupa-heyecani-basladi!-(26).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.