1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta koronavirüs önlemleri altında YKS sınavı
Kars’ta koronavirüs önlemleri altında YKS sınavı

Kars’ta koronavirüs önlemleri altında YKS sınavı

Kars’ta 9 bin öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu koronavirüs önlemleri altında başladı.

A+A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10:15’te başladı.

Kars’ta öğrenciler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri altında YKS’ye girecekleri okullara geldi. Okul girişinde öğrencilere dezenfekte ve maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Kentte bin 491 salonda yaklaşık 9 bin öğrencinin katılacağı YKS, iki gün sürecek. Bin 500 görevli ve 190 polisin görev alacağı YKS’de Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul bahçesine öğrenciler harici kimse alınmadı. Okul bahçesi dışında bekleyen velilerin ise zaman zaman sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Polis ekipleri tarafından velilere uyarılarda bulunarak sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi istendi.

Sınava girecekleri okula gelen bazı öğrencilerin de heyecanlı oldukları gözlenirken, sınav öncesi görevli polisler tarafından moral verilerek, başarılar diledi.

Okul bahçesinin dışında bekleyen bazı öğrenci velileri ise sınava giren tüm öğrenciler için dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

kars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(1).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(2).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(3).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(4).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(5).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(6).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(7).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(8).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(9).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(10).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(11).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(12).jpgkars’ta-koronavirus-onlemleri-altinda-yks-sinavi-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.