1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kardan kapanan 122 köy yolu açıldı
Kars’ta kardan kapanan 122 köy yolu açıldı

Kars’ta kardan kapanan 122 köy yolu açıldı

Kars’ta kar ve tipiden dolayı yolu ulaşıma kapanan 122 köy yolu 12 saat süren çalışmaların ardından ulaşıma açıldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Bölgede soğuk hava, kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, Kars’ta 122 köy yolu kardan dolayı ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Ekiplerin 12 saat süren çalışmasının ardından kardan kapalı 122 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Köy sakinlerinden Seyithan Susuz, "Yolumuz kapalıydı, ekipleri aradık hemen geldiler, Allah razı olsun. Allah Devlete zeval vermesin, geldiler yolumuzu açtılar. Kar çok yağdı ve yollarımızı kapattı.” dedi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda ise sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklar ile yüksek kar örtüsü bulunan eğimi dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

kars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(1).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(2).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(3).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(4).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(5).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(6).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(7).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(8).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(9).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(10).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(11).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(12).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(13).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(14).jpgkars’ta-kardan-kapanan-122-koy-yolu-acildi-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.