1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları devam ediyor
Kars’ta kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları devam ediyor

Kars’ta kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları devam ediyor

Kars’ta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Toplantıda alınan kararlara göre;  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet olaylarının faili ve şiddet uygulayan kişiler ile rehabilite edici çalışmaların yapılabilmesi sağlanacağı belirtildi. 
Yapılan açıklamada bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü işbirliğinde bir çalışma grubu oluşturulduğu belirtildi.
Diğer toplantının ise 12 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirileceği de belirtilerek; “Çalışma gurubu tarafından yapılabilecek rehabilite edici çalışmaların çerçevesi belirlenerek 2021 yılı içerisinde aktif çalışmaların başlatılması kararı alınmıştır. 6284 sayılı Kanun kapsamında verilen Koruyucu ve Önleyici hizmetlerin yanı sıra Önleyici çalışmalar adı altında Şiddet uygulayan/faili ile de yapılacak çalışmalar ile şiddet olgusunun kaynağına inilmesi ve Kadına Yönelik Şiddetin İlimiz sınırları içerisinde tamamen önüne geçilebilmesi hedeflenmektedir.”denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.