1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ilkyardımcılar hayat kurtaracak
Kars’ta ilkyardımcılar hayat kurtaracak

Kars’ta ilkyardımcılar hayat kurtaracak

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, düzenlediği temel ilkyardım kursuna katılan gönüllülere sertifikalarını verdi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da temel ilkyardım eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığınca düzenlenen eğitimlerde sertifika almaya hak kazanan gönüllüler, olası durumlarda ilk yardım uygulaması yaparak hayat kurtaracak. Sağlık görevlileri Mustafa Özmutlu ve Mehmet Mustafa Çalışkan tarafından Kars Hekimevinde gerçekleştirilen eğitimde; temel ilkyardım uygulamaları, hasta-yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donmalar gibi konularında ilkyardım eğitimi verildi. 16 saatlik teorik ve pratik uygulamaları içeren eğitimlerin ardından Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı temel ilkyardım eğitimi almaya hak kazanmak için yapılan sınavı başarı ile geçenlere sertifikaları ve ilkyardımcı kimlik kartları verildi.

LAZOĞLU, “İLKYARDIM HAYAT KURTARIR!”

İlkyardım eğitimini başarı ile tamamlayan gönüllülere sertifika ve kimlik kartlarını veren Kars İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Zakir Lazoğlu, günde 8 saat olmak üzere 2 gün süren ve toplamda 16 saatten oluşan eğitimler sonucunda gönüllülere sertifikalarını verdiklerini söyledi.

İlkyardımın hayat kurtardığını söyleyen Müdür Lazoğlu, “Kars İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız koordinesinde ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli gönüllülerimize yıl içerisinde ilkyardım eğitimleri düzenliyoruz. Ayrıca AFAD İl gönüllüleri ile birlikte 15 gönüllümüz eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Her bir arkadaşımız olası afet ve ilkyardım gerektirecek durumlarda ilk olarak yardıma koşacak yetenek ve beceriyi kazanmış oldu. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Eğitime katılan arkadaşlarımız; hasta veya yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donuklarda ilkyardım eğitimi aldılar. Ayrıca kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ve boğulmalarda ilkyardım ile birlikte hasta ve yaralıyı taşıma teknikleri gibi konularda da ilkyardım bilgileri ile donatıldılar.” dedi.

karsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-23-002.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-40.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-23-003.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-26.jpg

karsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-23.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-22.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-21.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-14.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-17.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-19.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-3.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-2.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-6.jpgkarsta-ilkyardimcilar-hayat-kurtaracak-8.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.