1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta huzur uygulaması
Kars’ta huzur uygulaması

Kars’ta huzur uygulaması

​​​​​​​Kars’ta 47 ekip 318 polisin katılımıyla ‘Türkiye Güven Huzur’ uygulaması yapıldı.

A+A-

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce kent merkezi ile ilçelerde 47 ekip ve 318 polisin katılımı ile yapılan ‘Türkiye Güven Huzur (2018-5)’ adlı huzur uygulamasında, bin 478 kişinin GBT kayıtları sorgulandı, Silahlı tehdit suçundan 1 yıl 13 ay hapis cezası ile aranan 1 kişi yakalandı.

Uygulamada, çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası ile aranan 1 kişi, bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, hırsızlık, hakaret suçlarından toplamda 9 yıl 4 ay 22 gün hapis cezası ile aranan 1 kişi olmak üzere toplam 3 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi, adliyeye sevk edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kent genelinde yapılan asayiş uygulamasında ayrıca Kars İlamat ve İnfaz Bürosu’nca Basit Yaralama suçundan aranan 1 kişi, yoklama kaçağı olan 5 kişi yakalanarak gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Uygulamada, kent genelinde 106 işyeri kontrol edildi, 2 kişiye Tütün Kanununa Muhalefetten toplam 248 TL idari para cezası uygulandı. 2 işyerine gerekli cezai işlem uygulanırken, 1 İşyeri kapatıldı, 1 işyerine ise 6 bin 800 lira para cezası kesildi.

‘Türkiye Güven Huzur (2018-5) uygulamasında 123 araç kontrol edilirken, 14 araç sürücüsüne toplamda bin 892 lira para cezası kesildi. Kars’ta asayiş uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.