1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta hayvancılık bitiyor mu?
Kars’ta hayvancılık bitiyor mu?

Kars’ta hayvancılık bitiyor mu?

Kars’ta Hüseyin Atak Bulvarı üzerine kurulan Hayvan Borsası’nda, bayramdan sonra fiyatların yüzde 30 oranında düştüğünü söyleyen hayvan yetiştiricileri ithal nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ettiler.

A+A-

Kars Hayvan Borsası satıcı ve alıcılarla dolup taşıyor. İğne atsan yere düşmeyecek şekilde kalabalık olan borsada tek sıkıntı ise hayvan alım-satımının yapılamadığı. Hayvanlarını satanlar geçen yıl aldıkları fiyattan bile satamadıklarından yakınarak, Kurban Bayramından sonra fiyatların düşmesiyle yüzde 30 zararına satmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Bunu nedene olarak da ülkemize getirilen ithal hayvanları gösteren yetiştiriciler, “Kars’ta Türkiye geneline yetecek kadar hayvan yetiştiriliyor olmasına rağmen bu ithal yüzünden hayvancılık burada sürekli geriliyor. Böyle giderse bu bölgede ne hayvan kalacak ne de yetiştirici. Bu defa mecburiyetten göç edeceğiz. Bu ithale mutlaka “dur” denilmelidir. Köylü bitme noktasına geldi. Artık ne yapacağımızı bile şaşırdık” diye dert yandılar.

Yetiştiriciler ayrıca, tonu 750 TL’ye çıkan saman fiyatlarından da yakınarak, “Hayvanlarımız satılmıyor satılsa bile yok fiyatına gidiyor. Bunun yanında elimizde kalan hayvanlara bakabilmek için de saman almak zorunda kalıyoruz. Bu defa da saman fiyatları fırlamış 750 TL’ye. Böyle olunca sıkıntıya giriyoruz. Zaten Kurban bayramına götürdüğümüz hayvanlarımızı satamadık. Nakliye parası, büyük kentlerde ikamet ve iaşe parası derken zararla geri döndük. Şimdi o zararları kapatmak istiyoruz ama imkanımız yoktur. Elde avuçte ne varsa bitip tükendi. Bizde tükendik” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.