1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Hayat Durdu
Kars’ta Hayat Durdu

Kars’ta Hayat Durdu

Kars’ta bir günlük elektrik kesintisi hayatı adeta durma noktasına getirdi. Kaldırımlar jeneratörlerle doldu, bakkalcılar karpuzlarını bir gün öncesinden tarttı.

A+A-

Kars Trafo Merkezinde TEİAŞ tarafından yapılan 2010 yılı periyodik bakım çalışmaları nedeniyle bugün 10.00-17.00 saatleri arasında enerji kesintisi yapıldı. Kesinti il merkezi ve bağlı köyler ile Kağızman, Digor, Akyaka, Arpaçay, Susuz ve Selim ilçeleri ile bağlı köylerinde uygulandı.

 

Kesintinin 3 gün öncesinden bildirilmesi nedeniyle vatandaşlar önlemlerini de önceden aldılar. Kaldırımlara jeneratör kuran esnaflar bu yolla işlerini aksatmamaya çalıştılar. Vatandaşlar her taraftan gelen jeneratör sesinden rahatsız olsa da “hazır elektrik yok” deyip sıcak havadan da istifade ederek piknik yerlerine akın ettiler.

 

Piknik hava olması nedeniyle özellikle de en çok karpuz satışının yapılması bakkal ve marketleri de farklı önlemlere itti. Bakkalcılar karpuzlarını bir gün öncesinden tarttılar. Elektronik tartı aleti kullandıkları için bugün karpuz satışının aksamaması için bu yola başvurduklarını söylediler. Bazı esnaflar ise eski usul tartılara yöneldi.

 

Hayatın hemen hemen her alanını işgal eden elektrik, bu kesintiyle önemini bir kat daha ortaya koymuş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.