1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kars'ta Genç Çiftçi projesi meyvelerini veriyor
Kars'ta Genç Çiftçi projesi meyvelerini veriyor

Kars'ta Genç Çiftçi projesi meyvelerini veriyor

​​​​​​​Kars Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Göksu ile beraber Genç Çiftçi Projesi kapsamında geçmiş yıllarda Küçükbaş Hayvan alan Genç Çiftçileri işletmelerinde ziyaret etti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Bu kapsamda İlimiz Merkez İlçeye bağlı Söğütlü Köyüne giderek projeleri yerinde inceleyen Düzgün proje kapsamında dağıttıkları hayvanlara Genç Çiftçilerin çok iyi baktıklarını söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Düzgün: ‘‘Hayvanlara gayet güzel bakmış ve yetiştirmişsiniz. Proje kapsamında dağıttığımız bu hayvanların hem çoğalmış hem de gayet sağlıklı bir şekilde beslenerek, siz Genç Çiftçilerimize kazanç getirdiklerini görmek bizleri çok sevindiriyor. Devletimiz her zaman olduğu gibi çiftçimize destek vermeye devam ediyor. Genç Çiftçi Projeleri kapsamında bu yıl 248 Genç Çiftçiye Proje desteği verdik. İlimizde bulunan bu ve bunun gibi birçok Genç Çiftçi işletmesinin gittikçe büyüyerek hem ilimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Genç Çiftçilerimize bundan sonra da İl Müdürlüğü olarak teknik destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah bir daha ki ziyaretimize işletmelerimizi daha da büyümüş olarak görmeyi temenni ediyor Genç Çiftçimize başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Genç çiftçilere; sürülere daha kaliteli damızlık koçlar katarak verimi daha da arttırabilecekleri tavsiyesinde de bulunan Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, genç çiftçilerin ayrıca bir takım aşıları yaptırmak için İl Müdürlüğüne müracaat edebileceklerini de önerdi.

Düzgün’ün işletmesini ziyaret ettiği Genç Çiftçi de: “Daha önceden dışarıda inşaat işlerinde işçilik yaparak ailemin geçimini sağlıyordum. Bu sebeple de maddi durumum pekiyi değildi. 2016 Yılında Genç Çiftçi projesine başvurarak Küçükbaş hayvan almaya hak kazandık ve proje kapsamında 38 Koyun 2 Koç aldık. Daha önceden küçükbaş hayvan hiç bakmamıştım ama Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün desteği ile beraber bugün yaklaşık 80 baş koyunum oldu ve baharda olacak doğumlar ile beraber bu sayı inşallah 130 kadar olacak. Bu güne kadar da erkek hayvanlarımı satarak geçimimi sağladım. Bu projeden önce hiçbir mal varlığım yoktu ancak bugün 100 bin TL değerinde hayvanlarım var. İnşallah daha da fazla olacak. Bize bu projeyi uygulamada destek veren devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.