1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta gazilere vefa günü
Kars'ta gazilere vefa günü

Kars'ta gazilere vefa günü

19 Eylül Gaziler Günü ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da pandemi tedbirleri altında düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali vekili Mehmet Zahid Doğu ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç ve Belediye Başkan Yardımcısı Musa Aydemir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 1 dakikalık saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı okundu.

Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Dilan Özbağ, günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Törenlerin ardından protokol mensupları Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Programın son bölümünde ise Kars Valiliği koordinasyonunda Alile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Karayolları Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

ÖZTÜRK, “GAZİLİKLE ŞEREFLENEN TÜM GAZİLERE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm gazilere şükranlarını sunduklarını söyledi.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazi’ unvanının verilişinin yıl dönümünü tebrik ettiğini belirten Yüksel Öztürk “Bin yıldır milletimizin bekası vatanımızın bütünlüğü devletimizin yaşaması için bu toprakları teri ile gerektiğinde kanı ile ıslatmış tüm ecdadı tazimle yad ediyorum. Ülkemizde gaziler ve şehitler kazandıran tüm anneleri ve babaları hürmetle selamlıyorum. Bu uğurda eşlerini, babalarını, kardeşlerini, kimi kardeşim dediği arkadaşlarının kaybeden tüm vatandaşlarına ve milletin evinden saygılarımı iletiyorum.  Bu topraklar böyle bir toprak bu topraklarda boşluk yok her tarafta şehitlerimizin gazilerimizin kanları var ecdadımızın Anadolu'ya gelirken yüreğinde imanı bir elinde mesleği bir elinde kılıcıyla bu toprakları baştan sonra fethi ve imar etmişlerdir. Ve biz Alparslan ile başladık, Osmangazi ile yürüdük ve Gazi Mustafa Kemal ile Cumhuriyeti inşa ettik. Ne zaman Vatan tehlikeye düşse millet olarak hep birlikte kıyam etmiş gerektiğinde bir set gibi düşmanın karşısında durmuş gerektiğinde bir sel gibi üzerinden aşıp geçmişizdir.

Türkiye’nin son 34 yılı neredeyse kesintisiz şekilde terörle mücadele ile geçirmiştir. Ülkemizin hiçbir şehri hiçbir ilçesi yoktur ki teröre kurban vermemiş olsun, şehidi ve gazisi olmamış olsun. Dört bir yanında ülkemizin bunu görürüz. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve güvenlik korucularımız dağları, ovaları, sınır boylarımızı ve sınır ötelerini teröristlere dar ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır. Teröristlerin hain saldırıları sırasında dünyada başka örneği olmayacak şekilde vakur bir duruş sergileyen halkımız hain örgütlerin emellerine ulaşmalarına izin vermemiştir. Milletimizin ülkesine ve milletine sahip çıkma konusunda asırlardır sergilediği onurlu duruşun son örneği işte 15 Temmuz'da hep birlikte yaşadık. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakarlıklar karşısında devletimiz her daim bize sahip çıkmıştır. Bundan dolayı da devletimize minnettarız” dedi.

DOĞU "ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR"

Protokol mensuplarının Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyareti sırasında konuşan Kars Vali Yardımsısı Mehmet Zahit Doğu da  "Cennet vatanımız için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz Gaziler Günü vesilesi ile sizlerle bir arada olmaktan, aynı sofrayı paylaşmaktan büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Hepinizi, saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Yüce milletimiz, bugüne kadar bu vatan uğruna, kutsal değerleri uğruna milyonlarca şehit ve gazi vermiştir. Bugün ve bundan sonra da herhangi bir tehlikede, devletimizin ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan şehit olmaya, gazi olmaya hazırdır. Sizler de vatanımızın bekası uğruna kahramanca mücadele edip, savaşıp gazi oldunuz.

Vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Vatanımızı dün olduğu gibi bugün de koruyan, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize, korkusuzca mücadele ederek kanlarını akıtan gazilerimize minnettarız.

Devletimiz ve kadirşinas milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırasını her zaman canlı tutarak onlara hak ettiği değeri vermektedir. Şehitlerimizin devletimize ve milletimize emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi şefkatle yâd etmekte, her koşulda onların yanlarında yer almakta, kederlerini paylaşıp gururlarına ortak olmaktadır.

Şehitlerimizin hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Bu manada; devletimizce özellikle son dönemde yapılan düzenlemelerle gazilerimiz ve şehit ailelerimize çeşitli haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Sizlere de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Düzenlenen program daha sonra şehitler onuruna verilen yemekle devam etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitlerimize dua edildi. 

00a65b74-2759-4fd1-9413-99aeb1037975-001.jpeg8c378fc0-6ddd-4092-b912-2ffec0af4fe2.jpeg8c613d2a-8cce-46e5-a18b-0b5b084c9b29.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.