1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eskişehir’den başlayan TransAnatolia Kars’ta son buldu
Eskişehir’den başlayan TransAnatolia Kars’ta son buldu

Eskişehir’den başlayan TransAnatolia Kars’ta son buldu

Eskişehir’den start alan Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük zorlu yarışlarından biri olan 2 bin 300 kilometrelik TransAnatolia Rally Raid Kars’ta tamamlandı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen TransAnatolia Rally Raid macerasının son etabına girildi. Sarıkamış’taki son etabın startını Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir verdi. Yarışmacılar Sarıkamış’ta başlayan ve Allahuekber Dağlarından geçecek olan 128 kilometrelik son parkur tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid 11 Eylül günü Eskişehir’den start almıştı. Yarışçılar 14 ilden geçip, yaklaşık 2 bin 200 km yarışarak dün akşam saatlerinde Sarıkamış’a ulaştı. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde start alan yarışmanın son etabı Kars’ta tamamlandı. Bu yıl TransAnatolia’ya Türkiye, İtalya, Hollanda ve İngiltere’den toplam; 39 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 5 Quad ve 3 Kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarışçı katıldı.

Motosiklet kategorisinde yarışa İtalyan Ducati pilotu Andrea Rossi, Hollandalı pilot Michiel Schaefer, Hollandalı pilot Erik Klomp, İtalyan pilot Francesco Catanese katıldı. Türkiye’de motosiklet sporunun gelişimine profesyonel servis sağlayıcılık ve eğitmenlik hizmetiyle katkı sağlayan Murat Yazıcı, Ejder Erişti, Serkan Özdemir, Devrim Özgür Arseven, Erhan Sertkaya gibi isimlerin yanı sıra, bu yıl motosiklet kategorisinde yarışan tek Türk kadın yarışçı ise Bodrum’dan yarışa katılan Gökçen Kabaş. Otomobil kategorisinde ise TransAnatolia’ya dört kez TransAnatolia genel klasman birinciliği olan Becce Motorsports takımından başarılı isimler katılım sağlarken, Atilla Baybara ve Özden Yılmaz, Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Bantboru Offroad Team Pilotları Batuhan Korkut ve Fırat Şahin, geçen yılın birincisi Tarık Gökbay ve Osman Metin de katıldı. Quad kategorisinde Maceraist takımından katılımcılar, kamyon kategorisinde ise 3 Mercedes Unimog ile Türkiye’de ilk kez yarışacak 6 yarışçı Sarıkamış etabında renkli görüntüler oluşturdu. 19 otomobilin yarıştığı Raid grubunda ise Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı ve Cengiz Artam, Uğur Işık gibi iş, sanat ve spor dünyasının tanınan isimleri TransAnatolia katılımcıları arasında yer aldı.

TransAnatolia’da bu yıl ilk kez renkli yol notları kullanıldı. Ayrıca dünyanın en önemli yarışlarında kullanılan ve en gelişmiş uydu takip sistemi olan Stella sayesinde bu sene de yarışçılar için maksimum güvenlik önlemleri alındı. 11’inci yılında TransAnatolia’nın sponsorları arasında Korlas (Ducati), Eti, Spor Toto, General Tire, Castrol, Anlas, İzeltaş, Fikirmedya, Anafarta ve Jules Verne bulunuyor. TransAnatolia’nın son etabına da Serhat Kalkınma Ajansı destek verdi.

Kars Kalesi eteklerinde ki Kars Vadisi’nde düzenlenen TransAnatolia Rally Raid’in ödül törenine Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, SERKA Genel sekreteri Dr.İbrahim Taşdemir, SERKA Turizm ve Çevre Birim Başkanı Çağrı Birol ve davetliler katıldı.

Düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, “Bilindiği gibi ülkelerin, bölgelerin, illerin özellikle tarihi, kültürel ve turistik açıdan tanınırlığı ve bilinirliğinin artırılması için bir çok argüman, bir çok yol vardır. Bu argümanlardan birisi de elbette spordur. Çeşitli branş ve kategorilerde, yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenen yarışmalarla, hem sporun amacı, ruhu yaşatılmakta hem de ev sahipliği yapan yerin tanınırlığına, bilinirliğine katkılar sağlanmaktadır.” dedi.

Yarışmacıların 14 ilden geçerek ve 2 bin 300 kilometre yol kat ederek Kars’a vardıklarını kaydeden Doğu, “Bu manada; Kars ilimiz de özellikle son yıllarda çeşitli branşlarda, ulusal ve uluslararası ölçekte yapılan yarışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin, Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası, Türkiye Kayak Şampiyonası, Türkiye Kızak Şampiyonası, Kulüplerarası Natürel Kızak Türkiye Şampiyonası, Türkiye’nin ilk kış yarışı olan Türkiye Ralli Şampiyonası Kış Rallisi, serhat şehrimiz Gazi Kars’ta düzenlenmiştir. Bu önemli yarışmalardan birisi olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle bu yıl 11’incisi düzenlenen, dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olduğunu değerlendirdiğimiz TransAnatolia Rally Raid yarışı, Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından birisidir. 11 Eylül Cumartesi Eskişehir’den başlayan ve çeşitli kategorilerden oluşan bu zorlu yarışa katılan uluslararası düzeyde çok önemli ve birbirinden değerli yarışmacılar, 14 ilden geçerek ve 2 bin 300 kilometre yol kat ederek Kars’a varmış oldular. Spor yapmanın, yarışma heyecanını tatmanın yanı sıra ülkemizin, dolayısıyla da yarış güzergahındaki illerin tanıtımına katkı sunmayı amaç edinen TransAnatolia Rally Raid yarışının da Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı, binlerce yıllık tarihinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle sahip olduğu, tarihi, kültürel ve turistik potansiyeliyle; adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Kars ilimize de büyük katkılar sunduğuna ve sunacağına olan inancımız tamdır. Bu vesile ile bu zorlu yarışa destek veren, yarışın her aşamasında emeği geçen tüm kurumlara, kişilere ve yarışa katılan yarışmacılara en kalbi şükranlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor, bundan sonraki hayatlarında ve yarışmalarda başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

TransAnatolia Sportif Koordinatörü Orhan Çelen ise “11 Eylül Cumartesi günü Eskişehir’den çıktığımız 2.300 km’lik yolculuk Kars’ta sona erdi. 11.yılımızda bu kadim kentte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın valimize ve genel sekreterimize bize gösterdikleri misafirperverlik için çok teşekkür ederiz. Yerli ve yabancı yarışçılarımıza ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini gösterebilmek bizim için bambaşka bir motivasyon. Bu yıl yarışımızı 14 il sınırından geçerek, oldukça zorlu hava ve yol koşullarında gerçekleştirdik. Bu anlamda yarışçılarımızı hayli yorduğumuzu söyleyebilirim. Finish’i görebilen tüm yarışçılarımızı gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Eskişehir'de başlayan ve Kars'ta tamamlanan yarışmada sonuçlar şöyle:

Motosiklet:

1. Alberto Bertoldi (İtalya)

2. Cesare Zacchetti (İtalya)

3. Michelle Cotti (İtalya)

Quad:

1. Kadir Dağlı

2. Mustafa Dağlı

3. Rasim Akyalı

Otomobil:

1. Federico Butto/Filippo Ippolito (İtalya)

2. Murat Kamil Altun/Tuvana Sayar

3. Ahmet Tınkır/Ali Günpay

SSV :

1. Federico Butto/Filippo Ippolito (İtalya)

2. Ertan Nacaroğlu/Eray Yanpar

3. Barbaros Yangın/Ali Osman Kutanoğlu

Kamyon:

1. Ramazan Yılmaz/Onur Sırımoğlu

2. Murat Karahan/Mehmet Furkan Saylam

3. Marino Mutti/Mert Özgün

eskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(1).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(1)_renamed_17834.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(2).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(2)_renamed_20532.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(3).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(3)_renamed_15461.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(4).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(4)_renamed_3178.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(5).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(5)_renamed_13977.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(6).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(6)_renamed_24911.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(7).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(7)_renamed_32089.jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(8).jpgeskisehir’den-baslayan-transanatolia-kars’ta-son-buldu-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.