1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta eriyen kar suları şelale oluşturdu!
Kars’ta eriyen kar suları şelale oluşturdu!

Kars’ta eriyen kar suları şelale oluşturdu!

Kars’ta havaların ısınmasıyla birlikte eriyen kar suları şelale gibi akmaya başladı. Kars Baraj bölgesinde havaların ısınmasıyla donan göletler kısmen çözülmeye başladı. Bölgenin yüksek kesimlerinde eriyen karla ise adete şelale görüntüsü oluşturdu.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Bölgeyi ziyarete gelen Okan Avşar ve Tarkan Yıldız doğal şelaleyi daha yakından görmek için yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra çıktıkları bir tepede cep telefonuyla fotoğraf ve video çektiler.

Kardelenlerin de baş gösterdiği bölgede kuşlar ve ördekler baraj göletinin eriyen bölgesinde yiyecek aramaya devam ediyor.

Bölgedeki güzelliği görmek için yoldan 2 kilometre yürüdüklerini ifade eden Okan Avşar, “Biz buraya dolaşmak için geldik, bölgeye baktığımızda Kars Baraj göletinin buzları eridi mi? diye merak ediyorduk. Geldik, görüyoruz ki buzlar yavaş yavaş buzlar çözülüyor ama sürpriz bir görüntü ile karşılaştık doğal bir şelale var hemen arkamızda. Geçmişte bu yok, şuan kameralarınıza yansıyor. Doğada biriken kar sularının, kırsaldaki kar sularının hava sıcaklığının 11-12 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte eridiğini görüyoruz bu da hemen arkamızda görünen Dereiçi kanyonunda bir doğal şelale oluşmasına neden olmuş. Hayretlerle izledik şuan yoldan yaklaşık 2 kilometre içerideyiz, uzaktan gördük ve yakınına kadar geldik buradan görmek istedik, gerçekten müthiş. Belki kameralara yansımıyor ama sesleri duymanız gerekiyor, büyüleyici bir ortam ve keşke elinizde olsa da herkesin gelip görmesi gereken bir ortam.” dedi.

kars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(1).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(2).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(3).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(4).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(5).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(6).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(7).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(8).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(9).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(10).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(11).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(12).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(13).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(14).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(15).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(16).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(17).jpgkars’ta-eriyen-kar-sulari-selale-olusturdu!-(18).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.