1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta “Elektronik Kelepçe Uygulaması” aktif hale getirildi
Kars’ta “Elektronik Kelepçe Uygulaması” aktif hale getirildi

Kars’ta “Elektronik Kelepçe Uygulaması” aktif hale getirildi

2019 yılından bu yana 15 pilot ilde yürütülen “Elektronik Kelepçe Uygulaması” 81 ilde aktif hale getirildi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede kapsamında Kars’ta da uygulama kapsamında 5 personel görevlendirildi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı işbirliğinde 81 ilde başlatılan "Elektronik Kelepçe Uygulaması" Kars’ta da aktif hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesinde oluşturulan “Elektronik İzleme Merkezi” 6284 sayılı Kanun kapsamında verilen teknik yöntemlerle takip kararlarının gereği yerine getirilecek.

Uygulama hakkında gazetemize açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız, “2019 yılından itibaren 15 pilot ilde başlayan uygulama 2021 yılı itibariyle ilimizde de  başladı. 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanınım 12/1 maddesinde yer alan “bu kanun hükümlerine göre verilen tedbir kararlarının uygulanmasında hakim kararı ile teknik araç ve yöntemler kullanılabilir ibaresine istinaden hakim kararı ile uygulama yapılacak.” dedi.

Kars’ta 2 Emniyet, 1 Jandarma ve 2 ŞÖNİM görevlisi olmak üzere toplam 5 personelin görevlendirildiğini de kaydeden Doğan, “İlimizde ocak ayı itibari ile bakanlığımız talimatıyla il müdürlüğümüze bağlı ŞÖNİM, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde teknik yöntemler ile takip komisyonu oluşturulmuştur. Kolluk birimleri ve ŞÖNİM tarafından belirtilen iş akışı çerçevesinde uygunluğu tespit edilen şiddet vakalarında hakim kararı ile uygulanması planlanmaktadır.” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.