1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Alibeyoğlu müjdeyi verdi: Kars yeni okuluna kavuşuyor
Başkan Alibeyoğlu müjdeyi verdi: Kars yeni okuluna kavuşuyor

Başkan Alibeyoğlu müjdeyi verdi: Kars yeni okuluna kavuşuyor

Başkan Alibeyoğlu, Kars’a 24 derslikli yeni bir okulun yapılacağını müjdeledi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu; Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) ve Kars Ticaret Borsası(KARSTB)’nın girişimleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin desteğiyle Kars’a 24 derslikli yeni ve prestijli bir okul yapılacağının ve yapılacak olan okul için gerekli sözleşme ve protokollerin imzalandığının müjdesini verdi.

Yaptığı açıklamada Başkan Alibeyoğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) her zaman ve her alanda ülkemize katkı sağlamayı ve ülkemize hizmet etmeği kendisine ilke edinmiş bir kuruluştur. TOBB sadece ticari alanda değil eğitim alanında da önemli misyonları üstlenmiş, ülkemize önemli yatırımlar kazandırmış bir kuruluştur. Şu an Türkiye’nin en prestijli üniversiteleri arasında yer alan TOBB ETÜ Üniversitesi de TOBB’un eğitime vermiş olduğu önemi gösteren en önemli kanıtlardan bir tanesidir. TOBB’un eğitime vermiş olduğu destek ve katkılar dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Kars iline de okul yapılması hususlarında görüşmelerimiz oldu. Değerli Başkanımız Hisarcıklıoğlu talebimizi geri çevirmedi ve İlimize de 24 Derslikli okul yapılması yönünde talimatlarını verdi. Ayrıca, ilimize okul yapılması konusunda sayın Valimiz Türker Öksüz ile de görüşmeleriz gerçekleşti. Sayın Valimiz ile yapılan görüşmelerimizde son derece olumlu geçti ve ilimize yapılması planlanan 24 derslikli okulun Ortakapı Mahallesi, Faikbey Caddesi 336 Ada 40 ve 44 numaralı parsellere inşa edilmesi yönünde karar kılındı.” dedi.

Başkan Alibeyoğlu; “toplamda 6.350 m² kapalı alana sahip olacak 24 derslikli okulumuzun, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve ilimize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yatırımın Kars’a kazandırılmasına vesile olan başta TOBB Başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetimine, 65. Dönen UDHB Bakanımız ve Kars milletvekilimiz sayın Ahmet Arslan’a ve Kars Millet Vekilimiz Sayın Yunus Kılıç’a, Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Türker Öksüz’e, Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Metin Durmuş’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aydın Acay’a, Odamızın yönetim kurulu ve meclis üyelerine ve emeği geçen herkese şahsım ve temsil ettiğim kurumum adına teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.