1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta DHKP-C Operasyonu
Kars’ta DHKP-C Operasyonu

Kars’ta DHKP-C Operasyonu

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından özel hareket timleriyle şafak vakti, Kars’ta DHKP-C’ye yönelik operasyon düzenledi.

A+A-

Kars’ta Özel Harekât’tan Operasyon Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekât ekipleri, Kars’ta sabah erken saatlerde operasyon düzenledi.

Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesinin ardından çeşitli illerde DHKP-C’ye yönelik operasyonlar başlatıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında rehin alınması ve 8 saat sonra şehit olması; dün akşam da İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki polis noktasına terörist Elif Sultan Kalsen silahlı ve bombalı saldırıda bulunmasının ardından Kars Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Kars’ta da benzer eylemler olabileceği istihbaratını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eşzamanlı operasyon için düğmeye bastı ve 2 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı ve Merkez Şehitler mahallesinde sabah saat 05.00 sıralarında, önceden belirlenen adrese operasyon gerçekleştirdi.

Önceden belirlenen evlerin bulunduğu sokak ve çevrede geniş güvenlik önlemi alındı daha sonra Özel Harekât ekipleri ve çelik yelek giyen sivil polisler, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen kişilerin bulunduğu eve girdi. Operasyon sırasında bir bayan ve erkek şüpheli gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan operasyonda arama yapılan evde çok sayıda örgütsel doküman ve kitap ele geçirildiği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.