1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, CHP deprem bölgesine gıda ve hayvan yemi götürüyor
Kars’ta, CHP deprem bölgesine gıda ve hayvan yemi götürüyor

Kars’ta, CHP deprem bölgesine gıda ve hayvan yemi götürüyor

CHP Kars İl Başkanlığı ile Susuz Belediyesi’nin gıda ve hayvan yemi yüklü yardım tırı Kahramanmaraş ilimize ulaştırılmak üzere yola çıktı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İl ve ilçe yönetimi ile ilçe halkı tarafından yüklenen yardım tırı, CHP Kars İl Başkanlığı önünden deprem bölgesine uğurlandı.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’un da içerisinde bulunduğu yardım tırı yarın sabah saatlerinde CHP İl Örgütleri tarafından organize edilerek afetzedelere dağıtılacak.

FELAKETİN BOYUTLARI TELEVİZYONLARDA ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL’

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman hareket öncesi yaptığı açıklamada; deprem felaketinin boyutlarının televizyon kanlarında yayınlananların çok daha ötesinde olduğunu söyledi.

Toplanan yardımlarının depremin büyük kısmını yerle bir ettiği Kahramanmaraş ilimize götürdüklerini dile getiren Başkan Toraman, “CHP Kars İl Örgütü ve Susuz Belediyesi olarak depremzedelerimize ulaştırılmak üzere 23 ton hayvan yemi ile giyim, soba, su ve muhtelif gıda maddesi götürüyoruz. Önemli olan orada felaketi yaşayan vatandaşlarımızın yaralarının bir nebze olsun merhem olmanın yanı sıra hayvanlarının ihtiyacı olan yemleri de götürüyoruz. İnanıyorum ki ulaştıracağımız yardımlar insanlarımıza faydalı olacaktır. Bu yardımların bağışlayan Kars halkına ve Susuz halkına teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesindeki durum televizyonlarda anlatıldığı gibi değil. Çok çok daha kötü bir durum var. Felaketi yaşamayan ve sonrasında oraları göremeyen anlayamaz. Şehirlerimizi harap ve bitap bir durumdadır. Kayıp canlarımızın sayısı oldukça fazladır. On binlerce insanımız da yaralı, evsiz, barksız, muhtaç durumlarda kaldı. İnanıyoruz ki devletimizi önümüzdeki süreçte gelecek günleri güzel olacak Türkiye’nin yaratılması sürecine katkı sağlar. Depremzedelerin yaralarına merhem olur. Türkiye’nin bundan sonra da birlikte yaşama umudunu yükseltecek yaşam standartlarının oluşmasına katkı sağlar. Biz böyle inanıyoruz. Bu böyle ve birlikte mücadele ile birlik ve beraberlikle olur. Ben Türkiye halklarının birlik ve beraberlik içerisinde bu yönde duyarlı olduğuna inanıyorum. Ben ve Susuz Belediye Başkanımız Oğuz Yantemur ile birlikte gidiyoruz. Gençlik kollarımız zaten deprem bölgesinde çalışmalarını yürütüyor. Ben asrın felaketinde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yarlılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.