1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta bir ilke imza atarak oto yıkama işletmesi açtı!
Kars’ta bir ilke imza atarak oto yıkama işletmesi açtı!

Kars’ta bir ilke imza atarak oto yıkama işletmesi açtı!

Çevresinden aldığı büyük bir destek ile oto yıkama işine giren bayan girişimci Gazel Salta, Kars’ta bir ilke imza attı. Kars’ta tek bayan oto yıkamacı olan Gazel Satan, böyle bir açığı fark edip değerlendirmek istediğini gazetemize bir bir anlattı.

A+A-

Gül Adile DAKMAZ  

Kadın Girişimci Gazel Satan gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Uzun yıllar koltuk yıkama işiyle uğraştım. O zamanlarda Kars’ta tek bayan firmaydım. İşimi severek yapıyordum. Sonra bunu ilerletmek istedim ve bir buçuk ay önce bu işletmeyi devraldım.”

İŞİNİ BÜYÜK BİR ZEVKLE YAPIYOR.

Farklılık yaratmak için oto yıkama dükkanı açtığını söyleyen Kadın girişimci Gazel Salta, Türk Kadının azimli olduğunu belirterek her zaman en iyi noktalarda ve ayaklarının üstünde durması gerektiğini ve bir kadın olarak ta işini büyük bir zevkle yaptığını anlattı.

Bir kadın şoför olarak oto yıkamacılara gittiğinde rahat edemediğini ve bunun zorluğunu yaşayan ve böyle bir il yeri açarak kadınlara örnek teşkil eden Satan, “Farklılık yaratmayı sevdiğimi söylemiştim. Sonra düşündüm burada nasıl bir iş yeri açabilirim. Herkes bir lokanta bir kozmetik dükkanı ve ya mağaza açıyor” ifadelerini kullandı.

“DÜKKAN AÇMAK İÇİN DÜKKAN AÇMADIM”

Dükkan açmak için dükkan açmadığını ihtiyaç olduğu için oto yıkama dükkanı açtığını aktaran Gazel Satan,  “ Dükkan açmak için dükkan açmadım. Tabii ki de önceki işimle bağlantılı bir iş fakat Kars’ın böyle bir işletmeye ihtiyaç duyduğunu fark ettiğimiz için açtım. Çünkü bir kadın şoför olarak bende oto yıkamacılara gittiğimde rahat edemiyordum. Kars’ta da bu işi yapan birisi olmadığı için böyle bir işletme açtım” dedi.

“KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİR”

Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir ifadesiyle yola çıktıklarını aktaran kadın Oto Yıkamacı Gazel Satan, “ müşterilerim buraya ilk geldiklerinde beni görünce şaşırıyorlar. Ve sonrasında seninle gurur duyuyoruz. Kars’ın böyle bir işletmeye ihtiyacı vardı gibi ifadelerle karşılaşıyoruz. Bu durum bana güç veriyor. Biz bu dükkanı devraldığımızda şu felsefe ile yola çıktık ‘ Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir’ şeklinde konuştu.

“KARS HALKININ ÖZELLİKLEDE BAYANLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Oto yıkama dükkanını 1 buçuk ay önce devraldığını ve bayanların desteğini beklediğini belirten iki çocuk annesi Gazel Satan son olarak şunları kaydetti: “ 1 buçuk ay önce dükkanı devraldım ve inşallah 20 gün sonra açılışını yapacağız. Aldığım günden bugüne çok güzel olumlu tepkiler aldım. Sağ olsunlar Sarıkamış’tan, Arpaçay’dan taksiciler, öğretmenler oradan beni duyup buraya geliyorlar. Hem bir anne olarak hem bir işletmeci olarak benim için güzel bir duygu. Buraya gelmek beni mutlu ediyor. Sabah 7’de dükkanımızı açıyorum akşam 8’e kadar burada oluyorum. Bazı günler o kadar kalabalık oluyor ki iğne atsanız yere düşmüyor. Bu süreçte Kars Halkına bay bayan kadromuz ile hizmet etmekten kıvanç duyuyorum. Sadece Kars ile de sınırlı değil bunun yanında Artvin, Trabzon ve Rize de ki yarım otobüslerin ve uluslararası otobüslerin iç kuaför temizliğini de yapmaya başladık. Bunun yanında makul fiyatlarla alt taban yıkaması ve üst döşeme yıkaması yapıyoruz. Son olarak Kadın eli her zaman farklıdır diyorum ve Kars Halkının ve özelliklede bayanlarımızın desteğini bekliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum