1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta aralık ayında ‘yıldırım’
Kars’ta aralık ayında ‘yıldırım’

Kars’ta aralık ayında ‘yıldırım’

Kars’ta bir ilk yaşandı. Aralık ayında yıldırım eşliğinde kar yağdı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da, sonbaharın bitip kış aylarının başladığı bugün, değişken hava şartları şaşırtmaya devam ediyor.

Son birkaç yıl öncesine kadar her 29 Ekim’de yağan karın artık yağmaması nedeniyle de yaşanan kuraklık, halkı tedirgin etmeye devam ediyor.

1 Aralık’ta Kars’ta da sonbaharın sona eriyip kışın başladığı bugün; önce kar, ardından da yıldırım eşliğinde kar yağması, şu zamana kadar yaşanmış en ilginç hava olayı oldu. Özellikle şehir merkezinde sabah saatlerinde önce kar, öğlen saatlerinde yağmur ve öğlenden sonrada yağan karın erimeye başlaması Kars’ın artık eski Kars olmadığına işaret ediyor. Akşam saatlerinde de eriyen karın buza dönüşmesi de hayatı olumsuz etkilerken, değişen hava şartları korkutuyor. Kar yağmadığı zamanlarda da yaşanan yoğun sis özellikle hava ve kara ulaşımını olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, turizm işletmeleri de umutla kayak sezonun açılmasını ve kış turizminin başlamasını bekliyor.

Sarıkamış’ta geçmiş yıllarda her 15 Aralık’ta başlayan kayak sezonunun açılmasını umutla bekleyen turizm işletmelerinin beklentisi sürerken, Turistik Doğu Ekspresi’nin de bir an önce seferlerine başlamasını bekleyen Karslılar, umudunu koruyor.

Öte yandan son on yıldır yaz aylarında etkisini her yıl daha da artıran kuraklık, olumsuz etkisini kar yağmayarak da göstermeye devam ediyor. Kars’ta özellikle erken saatlerde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı kent merkezini de beyaza bürüdü. Ardından da sıır derece civarında seyreden hava sıcaklığı nedeniyle yağan karlar erimeye başladı. Kar yağışı ile birlikte işyerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizleyen esnaf uğraş verirken, Kars Belediyesi Temizlik işleri ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışmaları başlattı.

kars’ta-aralik-ayinda-‘yildirim’-(2).jpgkars’ta-aralik-ayinda-‘yildirim’-(1).jpgkars’ta-aralik-ayinda-‘yildirim’-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.