1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Açık Kapı Bürosu, 20 bin başvuruyu sonuçlandırdı
Kars Açık Kapı Bürosu, 20 bin başvuruyu sonuçlandırdı

Kars Açık Kapı Bürosu, 20 bin başvuruyu sonuçlandırdı

“Milletin Kapısı” Kars’ta 3 yılda 20 bin 67 talebi olumlu sonuçlandırdı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği bünyesinde hizmet veren 'Açık Kapı Bürosu', açık olan kapıları ile Kars halkına hizmet sunamaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaş memnuniyetini artırmak ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla Kars Valiliğinde oluşturulan 'Açık Kapı' bürosuna 2021 yılında 5 bin 12 başvuru yapıldı. Kars Valiliği bünyesinde 2018 yılı Nisan ayında hizmete giren Açık Kapı Hizmet Bürosu vatandaşın sorunlarını çözmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal verilmeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, hızlı ve etkin çözümler üretilmesi suretiyle kamu hizmetleri sunumunda vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla "Milletin Kapısı" sloganıyla "Açık kapı" projesini başlattı.

Proje kapsamında Kars Valiliğinde oluşturulan 'Açık Kapı' bürosuna vatandaşlar, özel eğitim almış çalışanlarca karşılanıyor, her konudaki talep, şikayet ve önerilerini alarak ilgililere iletiyor.

2021 yılında Kars Açık Kapı Hizmet Bürosu 5 bin 12 başvuru aldı. 2018-2021 tarih itibariyle toplam başvuru sayısı 20 bin 67 olurken, sonuçlandırılan başvuru sayısı 20 bin 37 oldu. İlgili kurumda bekleyen başvuru sayısı ise 30 olduğu öğrenildi.

Açık Kapı Bürosu, Covid-19 virüs salgını ile mücadelede de vatandaşın talep ve istekleri doğrultusunda resmi kanallara ulaştırılmak üzere verilen dilekçeleri de ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek sonuçlandırma noktasında başarılı bir çalışma yürüttü.

kars-acik-kapi-burosu,-20-bin-basvuruyu-sonuclandirdi-(1).jpegkars-acik-kapi-burosu,-20-bin-basvuruyu-sonuclandirdi-(2).jpegkars-acik-kapi-burosu,-20-bin-basvuruyu-sonuclandirdi-(3).jpegkars-acik-kapi-burosu,-20-bin-basvuruyu-sonuclandirdi-(4).jpegkars-acik-kapi-burosu,-20-bin-basvuruyu-sonuclandirdi-(5).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.