1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyareti ile başladı
Kars’ta 15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyareti ile başladı

Kars’ta 15 Temmuz etkinlikleri şehitlik ziyareti ile başladı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Anma etkinlikleri kapsamında Kars Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Törende, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve okunan İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Daha sonra burada bulunan Şehitlik Müzesi gezildi. Ardından da tüm şehitlerin ruhları için Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Yusuf Eviş’in okuduğu dua ve Fatihaların ardından törene katılan Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Alay Komutanı Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve daire müdürleri şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

Şehitlikteki törenin ardından Evliya Camisinde öğlen namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için mevlidi şerif okundu ve okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Anma etkinlikleri akşam da Kars Emniyet Müdürlüğü önünde devam edecek. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunacak. 15 Temmuz darbe girişiminin ve darbeye karşı oluşturulan zaferi anlatan slayt gösteri yapılacak. Şiirler ve ilahiler dinlenecek. Kuran- ı Kerim okunması ve duaların ardından protokol konuşmaları yapılacak. Anma programı saatler 00.13’ü gösterdiği sırada il genelindeki tüm camilerde eş zamanlı olarak sala okunacak. Anma programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon kanallarından yapacağı konuşma canlı olarak alanda kurulan ekrana yansıtıldıktan sonra son bulacak.

kars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(1).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(2).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(4).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(3).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(5).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(6).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(7).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(8).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(9).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi.jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(10).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(11).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(12).jpgkars’ta-15-temmuz-etkinlikleri-sehitlik-ziyareti-ile-basladi-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.